Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Ови ПСИ би могли да буду ПРИЈАТЕЉИ са мачкама

Иако се чини да се људи понекад деле на љубитеље мачака и љубитеље паса, заправо нема разлога да не будете оба, све док одаберете праву расу која ће да се слаже са вашом мачком.

1642861084_dog-g10354180b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Према "Америцан Кеннел Цлуб", ово је десет раса паса које се најбоље слажу с мачкама.

Пси који се слажу са мачкама

Басет

Басет је одан, стрпљив и врло толерантан према другим људима и животињама. Комбинација мирне природе ове пасмине и лењости значи да је вероватније да ће се мазити с мачком него јурити за њом.

Мопс

Мопси су невероватно предусретљиви према готово свакоме, било људима или мачкама. Мрзе да буду остављени сами, па би мачји компањон у игри могао бити право решење за смањивање њихове тескобе због одвајања.

Прочитајте још: Да ли је ово и ваш проблем? Како да најлакше уклонимо МАЧИЈЕ ДЛАКЕ са прекривача и кревета?

Лабрадор ретривер

Ентузијастичан и отворен, лабрадор ретривер је једна од најдружељубивијих. Можда ће јурити мачку коју не познају, али без проблема ће постати пријатељи с мачкама које су део њиховог домачинства.

Патуљасти континентални шпанијел

Одрасли патуљасти континентални шпанијел отприлике је исте величине као мачка, што је можда један од разлога зашто се чини да имају природну склоност према њима. То је пас који воли игру и није их баш брига да ли је њихов друг у игри други пас, човек, мачка или тениска лоптица.

Булдог

Иако изгледају мало мрзовољни, булдози су заправо велики мекушци. Познати су по свом пријатељском темпераменту и лако склапају пријатељства са свим животињама, укључујући и мачке.

Шкотски овчар

Шкотски овчари су узгојени за чување стоке, па се природно добро слажу с другим животињама. Познати су по томе што воле децу, а ова наклоност често може да се прошири и на мачке.

Бигл

Узгајани за лов у групама, биглови имају природну склоност да буду с другим животињама. Традиционално, то су углавном били други пси, али једнако је вероватно да ће видети и мачку као члана чопора.

Златни ретривер

Оно што вреди за лабрадора, обично вреди и за златног ретривера. То је свакако случај када су у питању мачке као пријатељи јер је златни ретривер једнако сјајан мачји пратилац као и лабрадор.

Прочитајте још: Овај ПАС је украо бебину играчку, а онда је нашао СЈАЈАН начин да се извини (ВИДЕО)

Кавалирски шпанијел краља Чарлса

Још једна раса пса сличне величине као просечна мачка, кавалирски шпанијел краља Чарлса може да има чврста пријатељства с мачкама. Немају нимало агресивну нарав, али су неустрашиви, што значи да неће трпети малтретирање од мачке у кући.

Коврџави бишон

Коврџави бишони су невероватно срећни и енергични пси који желе да буду пријатељи с било ким. Једини проблем који бисте могли имати је тај што би мачка могла да мисли да је ваше штене превише пријатељски настројено када жели мало времена насамо.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas