Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је најпаметнији пас на свету: Спреман је да уради све што може да би вас заштитио

Уколико планирате да набавите пса за своју породицу и себе, добро размотрите све сорте

1717848520_shutterstock_1588395283.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Раса паса Бордер коли сматра се најпаметнијом пасимном на свету.

Ови мали генијалци могу да науче нову наредбу у мање од пет понављања и да је следе барем 95 % времена. Осим што су међу најбољим псима трагачима, Бордер коли су и дивни кућни љубимци, уз правог власника.

Надалеко славан по својој окретности, интелигенцији и послушности, Бордер коли или граничарски шкотски овчар учиниће све да удовољи свом власнику и лако га је тренирати. Невероватно интелигентан и пун енергије, тај пас константно тражи занимацију и сврху и изузетно је повезан с људима. Ипак, треба знати да ће најсрећнији бити с људима који имају једнако пуно енергије као и они сами.

Значи, реч је о псу којим се константно треба бавити и који ће с власником радо поћи на активности у природи. Као прави "атлетичар" међу псима, изузетно је енергичан пас који тражи добро истрчавање како би се решио вишка енергије и уморио. Неки власници имају и по два пса ове пасмине јер само други Бордер коли може најбоље да држи корак с тим брзим и интелигентним бићем.

Снажан инстинкт Бордер колија за живот у чопору значи две ствари када је реч о другим псима с којима живи. Прво, врло је вероватно да ће се слагати с њима, уосталом Бордер коли је и узгојен тако да се слаже с другим животињама.

Међутим, врло вероватно ће покушавати да одржи свој чопор на окупу, па иако је он пријатељски расположен према другим псима, њима ће можда бити теже да заволе њега.

Бордер коли живи између 10 и 14 година, а здравствени проблеми који га могу погодити углавном су изненадни напади и хипотиреоза. Бордер коли биће најсрећнији и најздравији ако се пуно креће и ако пуно времена проводи на отвореном.

У односу Бордер колија с децом треба пазити, јер с обзиром на њихову овчарску природу, у друштву мале деце ти пси могу се осећати фрустрирано јер их не могу држати на окупу. С правим власником, Бордер коли биће супер истрениран пас, изузетно добар у учењу и веран пратилац, пише задовољна.хр

Стилл

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas