Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ НАЈБОЉИХ ПАСА ЧУВАРА: Умиљати и ЉУПКИ попут мале маце ДОК ИМ НЕ ДИРНЕШ ГАЗДУ, децу или кућу

​Одређене расе паса цењене су и добро познате по својој заштитничкој нарави, која до изражаја највише долази када чувају свој дом и породицу.

1698403034_123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико желите поред себе да имате оданог и неустрашивог животног супутника који ће, ако је потребно, моћи и да заштити вашу породицу, следећих пет пасмина биће непогрешив избор!

Не заборавите да ће вам ови пси бити и најоданији пријатељи, али осигурајте им правилан тренинг како њихова заштитничка природа не би прерасла у агресивност!

1. Немачки овчар

Цењени и добро познати као полицијски и војни пси, немачки овчари су велики чувари и када је реч о њиховом људском "чопору". Узгајана за чување оваца, ова велика, интелигентна пасмина има урођену заштитничку нарав и лојалност. Немачке овчаре лако је тимарити, воле да буду активни, али знају и да се опусте. Супротно увреженом мишљењу, добри су и са децом.

Данас се ова раса користи као радни пас у полицији, војсци, на границама, за спашавање људи из лавина, као гонич стада, водич слепих особа и као пас за терапије. Нема расе која има толико широку употребу као немачки овчар. Спреман је за рад, храбар, издржљив, инетлигентан и веран свом власнику. Исте ове особине, укључујући поузданост и стабилност га чине и идеалним породичним псом. Воле децу и добро толеришу друге животиње па се лако уклапају заједнички живот.

Немачки овчар који је правилно васпитан и социјализован ће бити веран пратилац целог свог живота. За узврат се морате посветити овом псу, неопходно је радити са њим и стално стављати испред њега нове менталне и физичке изазове. У супротном ћете имати нервозног пса са израженим лошим навикама.

Веома је енергичан пас пун самопоуздања. Ову расу одликује спремност за учење и жеља да буду корисни. Веома су везани за људе које познају па могу да постану превише заштитнички настројени према њима, поготово ако се не социализују правилно. Изузетно је активан и храбар, поуздан, поседује невероватне емотивне инстинкте и карактер који је оштар.

Обзиром на степен интелигенције ( немачки овчари спадају у првих 5 најинтелигентнијих раса) и велику жељу да савладају нове команде, дресура ових паса не представља проблем. Да би нека раса била сврстана у сам врх по интелигенцији неопходно је да пас може да разуме команду већ после пет понављања, а да успешност извршавања исте буде преко 95%. Са тренингом послушности се креће још док је пас штене.

Најбоље резултате даје доследност при дресури и награђивање. Немачким овчарима је поред физичке активности неопходна редовна ментална стимулација, учење нових команди, задатака и игара што их уз њихову склоност ка послушности чини идеалним за дресуру.

2. Ротвајлер

Један поглед на моћну и мишићаву мускулатуру ротвајлера отераће провалника далеко од вашег дома. Најстарија од пасмина узгајаних за скупљање крда, ротвајлер је до краја одан својој породици и сумњичав према странцима све док их не упозна.

Попут немачких овчара, и ротвајлери воле да буду активни и због њихове кратке длаке лако их је тимарити. Славни су по својој територијалној природи, због чега ће одано чувати свој дом од непозваних уљеза.

3. Доберман

Ако желите најбољег пса чувара, паметан, снажан и атлетски грађен доберман могао би да буде прави избор. За свега неколико минута проведених с доберманом може да се примети колико су ти пси интелигентни и активни.

Многе застрашује и сам изглед добермана, али уз правилан тренинг припадник једне од најопаснијих пасмина постаће ваш најоданији животни супутник. Добермани су познати и по свом дугом животном веку.

4. Булмастиф

Укрштена раса булдога и мастифа, булмастиф је оригинално узгојен у Енглеској за проналазак и савладавање ловокрадица. Ако провалник успе да уђе у кућу, сусрешће се са масивним, моћним псом који ће га срушити на под и не пуштати га да се подигне док не стигне помоћ. Булмастифи су славни као изразито паметни, храбри и неустрашиво одани пси.

5. Амерички стафордски теријер

Може да делује помало здепасто и набијено, али стафорд и те како има снаге и жара да одбрани своју породицу када је потребно. Штавише, амерички стафордски теријери у прошлости су били познати и као псеће дадиље за малу децу. Једном када се веже за човека, стафорд ће га без сумње волети до краја живота и тај човек биће центар његовог света.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas