Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Питање које занима све ВЛАСНИКЕ ПАСА: Ево колико често треба да купате свог љубимца и које ГРЕШКЕ не треба да правите

Све што треба да знате о хигијени свог пса

1698493570_Foto-Shutterstock-kupanje-psa.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уколико се ваш љубимац испрљао у шетњи или док се играо напољу, то не значи да одмах морате да посегнете за целокупним купањем. Довољно ће бити само да га пребришете влажним марамицама и добро очеткате. Ипак, ако већ мислите да се ваш пас мало и "осећа", наравно да треба да га окупате. 

Дугодлаки и коврџави пси се перу чешће у односу на краткодлаке. Требало би да их купате једном месечно, или једном у два месеца. Када је реч о краткодлаким псима, њих је довољно купати једном до два пута годишње, али ни то није правило. Неће им ништа сметати уколико мало и учесталите, наравно ако за тим има потребе, као што смо већ навели, уколико се изузетно прљају или осетите да смрдуцкају. 

Као и код људи, када се купају, пси губе природну масноћу коже, а она их штити од хладноће и влаге, то је заправо главни разлог зашто не треба претеривати, већ интервали купања треба да буду довољно дуги и сразмерни пасмини. 

Којег год пса да имате, добро је почети с купањем још док су штенци, да би се навикли на ту активност. Иако можда воле купање у мору или реци, доста паса не воли купање у кади, па бисте могли да имате проблем да га натерате да буде миран и да не истрчи. 

Овако треба да изгледа правилно купање пса: 

Пре купања пса добро ишчеткајте 

Ово се пре свега односи на псе с дугом или коврџаавом длаком како би им размрсили длаку пре купања. Наравно, и краткодлаке и дугодлаке псе пре купања треба ишчеткати како би одстранили све веће прљавштине из длаке. 

Користите шампоне за псе 

Врста шампона је веома важна, а оно што никако не смете да сметнете с ума јесте да пси не смеју да се купају шампонима за људе, јер пси и људи имају различите нивое пХ коже. Шампони намењени људима имају нижи пХ те су неадекватни за псе. Предлажемо да у подавници за кућне љубимце купите шампон који ће бити најприкладнији за длаку вашег пса. 

Купање 

Пси се купају млаком водом. Ако купате пса у кади подметните на дно каде пешкир или неку крпу како не би била кклизава. Мале псе можете купати и у лавабоу. 

Шампон се наноси прво на леђа, затим на стомак, ноге и реп. Водите рачуна да им шампон не уђе у очи и уши. Пса је потребно 2 пута нашампонирати и сваки пут добро испрати. Уколико пас на крају није довољно испран чистом водом остаци сапунице могу изазвати надраженост коже и свраб. Зато ако нисте сигурни јесте ли га довољно испрали, учините то још једном за сваки случај. 

Након испирања обришите преосталу воду сувим пешкирима. Влажну длаку можете осушити и феном на ниској температури. Након што се длака потпуно осуши лагано ишчеткајте пса да длака добије сјај. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas