Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пас

Покрет који никада не треба да правимо када прилазимо псу: Ова понашања их узнемирују

Пси са људима најчешће комуницирају путем говора тела

1662887023_friends-g19a6431c5_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Страх и агресију пси испољавају дрхтањем, савијањем тела, скретањем погледа и повијањем репа између ногу. Најчешће пси показују агресивно понашање када су уплашени, што је људима прилично збуњујуће. Иако бисте можда желели да знате како да наведете агресивног пса да вам верује, то неће увек бити могуће и понекад је пса најбоље оставити на миру.

Неопходно је да будете врло опрезни док прилазите стидљивом, уплашеном или агресивном псу. Ваш говор тела је једнако важан као и њихов. Ако пас одаје знаке да би вас могао угристи, најбоље би било да се повучете. Ако процените да ће вам пас дозволити да му приђете можете покушати са саветима који следе како би то ишло лакше.

Немојте да се надвијате над псом – Пас који је већ узнемирен би могао то постати још више ако се надвијете над њим. Ви можда себе тако не доживљавате, али ви сте много виши од њега и делујете му због саме своје висине застрашујуће, чак и када само стојите усправно.

Прочитајте још: Пет најтиших раса паса: Они најмање лају

Спустите се на ниво пса – Најбољи положај у ком можете покушати да приђете псу је чучећи, односно када се спустите на његов ниво. Никад му се не уносите у лице, али се потрудите да делујете што мање и самим тим безбедније. У идеалном случају седите на под и дозволите њему да вам приђе.

Окрените се на бок – Пси заиста не воле фронтална суочавања. Иако људи не поздрављају једни друге окретањем на бок, јер нам добри манири налажу да гледамо једни друге у лице када то радимо, с псима је другачија прича. Уплашени пас би вас у таквом случају могао доживети као претњу.

Скрените свој поглед – Већина људи цени успостављање контакта очима приликом разговора, међутим пси то сматрају претећим. Како бисте деловали мање страшно уплашеном псу, потрудите се да скренете поглед од њега.

Обратите му се тихим веселим тоном – Дубоки тонови могу још више уплашити пса који је због нечег узнемирен. Када будете желели да се обратите таквом псу потрудите се да делујете весело и да не говорите превише гласно.

Прочитајте још: Насмејаће вас до суза: Власница снимила како њен пас покушава да дође до парчета пице (ВИДЕО)

Немојте да форсирате ствари – Каква год да је ситуација која је довела до тога да пас буде преплашен, никад не би требало да форсирате интеракцију са њим. Потребно је да се побринете да се он осећа безбедно у вашој близини, а не да будете додатни извор његовог страха. У супротном ризикујете да вас пас узгризе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas