Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Расе паса којима прија ХЛАДНОЋА:Они су прави љубитељи ниских температура

Пет раса паса посебно су се издвојиле као љубитељи зиме

1692872893_shutterstock_1144942076.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ове расе паса су еволуирале како би преживеле и трпеле ниске температуре, а њихове карактеристике их чине идеалним сапутницима за зимске авантуре. У наставку, истражујемо неколико раса паса које су посебно прилагођене хладнијим климама.

Аљаски маламут

Ови импозантни пси су првобитно узгајани као вучји пси у Аљасци и Северном Канади. Са густом двоструком длаком и снажним телом, Аљаски маламути су спремни за екстремно хладне услове. Њихова издржљивост и вучји инстинкти чине их сјајним сапутницима за планинарење и вучу терета.

Сибирски хаски

Познати по својим плавим очима и густој длаци, сибирски хаскији су раса паса која потиче из Сибира. Ови пси су изузетно издржљиви и отпорни на хладноћу, са дебелом поддлаком која их штити од екстремних температура. Њихов пријатељски и дружељубив карактер чини их омиљеним избором за породице које живе у хладнијим пределима.

Бернски планински пас

Иако су ову расу првобитно користили као чуваре стоке и помоћне радне псе, бернски планински пси су такође познати по својој способности да подносе хладноћу. Њихова дуга двострука длака и масиван оквир чине их прилагођеним за снег и хладне временске услове.

Канадски ескимски пас

Овај пас је староседелачка раса која потиче из северних делова Канаде и Гренланда. Њихова густе длака и издржљивост омогућавају им да се носе са суровим арктичким условима. Канадски Ескимски пси су активни и интелигентни, те се добро сналазе у хладном окружењу.

Норвешки патуљасти шпиц

Иако је патуљасти шпиц познат по својој веселој личности, многи људи нису свесни да су ови пси првобитно узгајани у Скандинавији како би издржавали хладне зимске услове. Њихова двострука длака и крзно које се подиже са леђа их штити од хладноће. Ово су мали пси са великим срцем, идеални за особе које живе у хладнијим пределима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas