Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тренер паса открива: Зашто ваш љубимац неће да вам врати лопту када се играте (ВИДЕО)

Ваш пас ће вас обавестити када жели да поново баците лопту

1712238011_shutterstock_1781649704--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Већина људи воли да баца лопту својим четвороножним пријатељима и очекује да је донесу одмах након што је бацимо. Међутим, пси понекад воле да задрже свој улов неко време пре него што га врате назад. Иако је ово за многе фрустрирајуће, добра је идеја пустити свог пса да ужива у свом улову, било да је у питању лопта или било која играчка за псе, пише Yахоо.

Пустите их да је задрже

Тренер и оснивач Гоод Дог Траининга, Каролин Мартел, у недавној објави на Инстаграму објаснила је зашто понекад треба да пустите своје псе да задрже лопту и морамо признати да и те како има смисла.

Мартелова истиче да иако бисмо ми као власници паса могли бити фрустрирани што нам наши пси не дају свој улов одмах, може бити фрустрирајуће за псе да им играчке стално узимају и бацају". Она објашњава да ће пас понекад желети да ужива у свом улову неко време пре него што га одустане, посебно када се постепено умори од игре.

А, на крају крајева, ваш пас ће вас обавестити када жели да поново баците лопту. Мартелова каже: "Дотад га пустите да ужива у својој лопти. Вредно је радио за њу".

Трик са две лопте

Ако ваш пас заиста не воли да узима лопту, до те мере да то омета вашу способност да се играте са њим, можете покушати да користите две лопте. Када ваш пас ухвати једну лопту, вратите му другу. Али немојте бацати другу лопту док они не испусте прву јер желите да препознају да вредност лежи у вама као особи која баца лопту, а не у самој лопти.

(24седам)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas