Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ваш пас једе траву? Један разлог ће вас изненадити

Откривамо зашто вас пас једе траву

1660303770_gary-sandoz-cZCXHDIRnNQ-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Вероватно сте се пуно пута нашли у ситуацији да када изведете вашег пса у шетњу, видите да он једе траву. Ако сте се запитали зашто то раде. Постоји више разлога.

Први је тај што су пси заправо сваштоједи. Највише воле да једу месо, али није им страно и да поједу неко поврће или воће, што знате уколико сте вашем љубимцу некада дали из радозналости шаргарепу или јабуку. Дакле објасњење је да они заправо воле да једу траву.

Прочитајте још: Откривамо шта никако не би требало да радите са љубимцима по врућини: Може бити јако опасно

Друго је објашњење које подсећа на то да пси неретко повраћају након конзумирања траве. Наиме, неки пси имају проблеме са желуцем па си једући траву олакшавају тегобе. Можда им је желудац осетљив, а можда имају паразите или им недостаје одређених пробавних ензима.

Фото: Пеxелс

Добро је знати да једење траве није необична појава и није забрињавајуће ако је пас не једе у великим количинама. Ако осим траве једе низ других ствари које нису за јело, посетите ветеринара јер се у том случају може радити о поремећају у понашању.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas