Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОДА

Велике количине ВОДЕ могу бити ЛОШЕ за здравље вашег ПСА

Вода је јако важна компонента за здравље и хидратацију, а као и људи, и пси морају пити пуно воде како би њихов организам остао здрав.

1599824634_dog-1378087_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако имате кућног љубимца, побрините се да пије довољно воде сваки дан. Ипак, припазите да не претера јер стручњаци напомињу да и велике количине воде могу бити лоше за здравље.

Псу сваки дан требају два децилитра воде по килограму телесне тежине. Али постоји пуно фактора око тога колико би ваш пас требало да попије воде. Припазите да је вода сваки дан свежа и чиста. Ако приметите да ваш љубимац пије мање воде, неколико је разлога за то.

Фото: Пиксабеј

Када је ваш пас на “домаћој” прехрани, а не на храни купљеној у трговини, њом уноси и одређену количину течности, готово 65 до 80 посто воде. Дакле, самим тим имаће мању потребу за водом. Ако их нешто боли, велика је вероватноћа да ће попити мање воде.

Прочитајте још: ШЕТЊА СА ЉУБИМЦИМА КАО ОМИЉЕНА АКТИВНОСТ: Да ли је могуће ПРЕЧЕСТО изводити пса напоље?

Када му је вруће или вежба, обично пије више воде него у било које друго време. То је зато што је задихан и слињењем је изгубио пуно течности. Без одговарајуће воде ваш пас ће дехидрирати, што доводи до многих здравствених ризика као што је болест бубрега, поремећаји у метаболизму...

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Како ПСИ ПРОДУЖАВАЈУ НАШ ЖИВОТ и чине да живимо здравије

Како бисте проверили је ли ваш пас дехидрирао, морате следити неколико корака. Лагано стисните кожу између лопатица, затим нежно повуците кожу и отпустите је, припазите да се кожа врати на своје место, требала би се брзо вратити на своје место. А ако је тело дехидрирало, за то ће бити потребно више времена. Неки други знакови дехидрације су ако је зубно месо суво, лепљиво или бледо, ако су суве и утонуле очне јабучице и ако су нос и уста суви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas