Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ЉУБИМЦИ

ВОЛИТЕ ИХ НЕИЗМЕРНО, а они вам направе ХАОС: Ево како да свој дом заштитите од љубимаца

Поред љубави коју вам безусловно дају, крзнени пријатељи знају врло често да направе неред у кући.

1596101990_Depositphotos_203221774_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Омиљено им је грицкање полица, играње са кабловима од рачунара, жвакање обуће, повлачење прекривача за кревет и слично. Такође, ове њихове игре понекад могу да буду и опасне по њих саме. С тога, било да кући доносите нову крзнену лоптицу или желите да свом постојећем љубимцу будете бољи власник, показаћемо вам данас како то да урадите. Како свој дом заштитити од канџи и зуба свог љубимца и уједно га учинити безбеднијим местом за животињу коју волите?

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

1. ПОКРИВАЊЕ СВИХ УГЛОВА

Знамо да пси не могу да одоле кабловима на поду, и да их они просто маме да се поиграју са њима. С тога, очекује вас захтеван, али исплатив задатак. Потребно је да каблове или прекријете одговарајућим поклопцима у виду канала или да их затегнете иза ормара где неће бити доступне љубимцима. Можете чак и искористити неки спреј јаког мириса како би одређено подручје направили одбојним вашем љубимцу.

Фото: Депозит

2. КОРИСТИТЕ ПРОИЗВОДЕ КОЈИ СУ НЕШКОДЉИВИ ЗА ЉУБИМЦЕ

Уколико ваш љубимац има навику да остави нешто хране у својој посуди након јела, врло је вероватно да храна привлачи друге непожељне љубимце. Мрави и други инсекти који се могу окупити око посуде за храну вашег љубимца немају шанси против производа против буба и инсеката, који су с друге стране потпуно нешкодљиви за животиње (и децу). Датим спрејевима можете да испрскате место око посуде за храну и на тај начин је учините непожељном инсектима.

Прочитајте још: МАЧКЕ из ТРИ разлога мењају БОЈУ СВОГ НОСИЋА, а да ли треба то да вас ЗАБРИНЕ?

3. УПОТРЕБЉАВАЈТЕ КАНТЕ СА ЧВРСТИМ ПОКЛОПЦИМА

Осим што ће радо појести пуну чинију своје сласне хране, ваше маце неће пропустити прилику да претурају по вашем смећу, било у кухињи или купатилу, колико год сите биле. Самим тим, ако тамо нешто пронађу за јело, будите сигурни да неће оклевати да окусе шта год да је у питању. У овом погледу, ризикују унос бактерија у организам и могуће зачепљење црева. Како бисте избегли овакав сценарио, потражите канте за смеће за чврстим поклопцима које оне својим шапицама не могу да помере.

Фото: Депозит

4. ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ЗЕЛЕНИЛО

Велики број биљака које држите у стану је безбедан, како по ваше, тако и по здравље ваших љубимаца. Међутим, има и оних које нису препоручљиве за жвакање, јер су поприлично отровне. Ако имате бршљен, слоново уво, алое веру и сличне биљке, преместите их негде где нису на дохват шапица ваше маце.

Прочитајте још: ИЗИ има само 1,5 килограма и често шета центром БЕОГРАДА: Да ли је он НАЈМАЊИ ПАС на свету?

 

5. ДРЖИТЕ ХРАНУ ВАН ДОМАШАЈА

Били свесни тога или не, власници кућних љубимаца морају да скривају храну од свог крзненог пријатеља, јер чим је на дохват руке, он неће оклевати да проба макар залогај, шта год да је у питању. С тога, побрините се да је трпезаријски сто увек распремљен после јела, као и да је сва храна у фрижидеру или кухињским ормарићима ван домашаја вашег љубимца.

Фото: Пиксабеј

6. ДРЖИТЕ ЛЕКОВЕ НА СИГУРНОМ

Слично као и са храном, љубимци неће одолети занимљивим бочицама са лековима, које у себи скривају неко благо. Бројни лекови које људи користе редовно, могу бити фатални за љубимце, с тога ормарић са лековима увек треба да је под кључем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas