Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Знакови да МАЧКА манипулише са нама: Симпатична понашања кућног љубимца

Понашање мачке често нас наводи да доводимо у питање свој разум, као и да се питамо да ли се уопште рачуна све што смо икад за њих урадили.

1643639414_cat-g0b9b906a5_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сетите се само с колико сте љубави бирали тај нови кревет за вашу љубимицу, и на њега потрошили мало богатство, да би га она у потпуности игнорисала наспрам обичне картонске кутије.

Када мачка манилуписе?

С друге стране сигурно сте били у прилици да вас мачка молећиво гледа кроз стаклена врата да је пустите у просторију у којој сте, да би чим то урадите гребала врата и мјаукала на сав глас као да сте је заробили тамо. Шта стоји иза ових чудних облика мачијег понашања? Најједноставније речено, кућне мачке нису и вероватно још дуго времена неће бити (ако икад и буду) припитомљене животиње. То су дивље мачке у мањим издањима које живе у нашем дому. Међутим, иза сваког чудног облика мачијег понашања стоји објашњење, а данас вам откривамо шта као власник морате имати на уму.

Прочитајте још: Да ли знате зашто ПСИ СПАВАЈУ СКЛУПЧАНИ? Навика наслеђена од предака

Када одбија да једе храну коју је до тада јела?

Иако мачке немају ништа против да им свакодневно сервирате туњевину за ручак, оне без веће најаве могу окренути нос од своје посуде за храном ако им једно исто нудите превише пута за редом. Баш попут људи и мачке воле разноврсност, а то је оно што превидимо када планирамо њихове оброке. Стручњаци за понашање мачака кажу да не би требало мачкама ни свакодневно нудити различиту храну, јер и то утиче на избирљивост. Мачке су предатори и оно у чему највише уживају и што не одбијају је укус свежег топлог меса. Храна директно из фрижидера им није нарочито привлачна.

Када вам мачка захтева једну ствар, али се одмах затим предомисли

Мачке могу да буду прилично неодлучне по питању тога шта желе и не желе да раде. Ако је у питању улазак у одређену собу, савет је да је пустите да истражи простор и да одлучи куда даље. Ако вам се чини да она не може да буде сама у просторији без вас, то би могао да буде облик анксиозности, који захтева вашу пажњу. С друге стране мачке реагују на звукове и мирисе које ми не чујемо и не осетимо, и они их врло лако могу навести да нам траже да их пустимо напоље или у одређену просторију, као и да се када утврде да тамо нема ничег интересантног готово одмах предомисле.

Прочитајте још: Добићете ШТЕНЕ, а још нисте одлучили како ћете га назвати? Представљамо вам 10 НАЈПОПУЛАРНИЈИХ ИМЕНА за псе

Када вас мачка "моли" да се са њом играте, а онда ођедном одустане

Време резервисано за игру је мачкама важно, али ће од њеног расположења много тога зависити. Ако мачка мјауче и тражи од вас да се играте са њом, али одмахне шапом када јој пружите њену омиљену играчку разлог би могао бити тај што једноставно жели нешто друго. Ствар је слична као и са храном, морате схватити шта мачка у тренутку жели. Ако је до јуче ваша мачка уживала у игри са ласером, то не значи да ће нужно и данас бити за то расположена. Што јој више различитих опција понудите веће су шансе да ћете открити шта јој је на уму.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas