Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је увек боље УСВОЈИТИ љубимца, него КУПОВАТИ у одгајивачницама ?

Размишљате о кућном љубимцу? Размислите прво о усвајању љубимца, а не о куповини

1657197770_dog-gb99eae392_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Усвајање је увек хуманија опција, него подстицање одгајивачница да репродукују све више и више паса, поред толико напуштених животиња које тумарају улицама. Међутим, последњих година и расни пси завршавају на улици, када их се власници "засите".

Прочитајте још: "СРЕЋНО ЛИЦЕ": Упознајте и званично најружнијег ПСА на свету (ФОТО)

Ово су главни разлози зашто би усвајање љубимца требало да буде ваша опција: 

1. Спасићете један живот и пружити му удобност

Сваке године се процењује да се милиони паса и мачака еутаназира широм света, једноставно зато што превише кућних љубимаца долази у склоништа и премало људи размишља о усвајању када траже кућног љубимца. Број еутаназираних животиња могао би се драматично смањити ако више људи усвоји кућне љубимце уместо да их купује. Када усвојите псе и мачке, спасавате животињу пуну љубави тако што ћете је учинити делом своје породице и отварате простор за склониште за другу животињу којој би то могло очајнички затребати.

2. Зато што ћете добити сјајну животињу

Истраживања су показала да се усвојене животиње понашају захвалније, од расних паса које донесете из одгајивачнице. Склоништа за животиње и спасилачке групе су препуне срећних, здравих кућних љубимаца који само чекају да их неко одведе кући. Многи су већ обучени за кућу и навикли су да живе са породицама. Усвојени пас је прошао лоше услове и зна да препозна и да буде захвалан када добије шансу да живи у новој породици. Од усвојеног пса можете да очекујете само безусловну љубав и протекцију!

3. Ништа не кошта 

Неке расе паса достижу заиста вртоглаве цифре и чини се да годинама цена паса све више и више расте. За разлику од расних паса, усвојени пси не коштају ништа! Само изискују добру вољу и већ одмах можете имати љубимца код куће. 

4. Зато што је то један од начина борбе против "масовне индустрије" одгајивања паса

Ако купите пса у продавници кућних љубимаца или директно из великих одгајивачница, ризикујете да учествујете у "штанцању штенаца". То је сасвим непотребно, поред толико паса који немају дом.  Та места стављају профит изнад добробити паса. Животиње из одгајивачница и продавница толико брзо напредују и смењују псе и штенце, да су задњих година почеле да "производе" врло болешљиве псе. Поготово током погрешних укрштања и прављења хибридних раса које ће вам бити "боље" за кућу. Односно то су пси који немају мирис и не лињају се. Тим укрштањима, одгајивачнице праве псе који су неотпорни и подложни свим могућим болестима. Пси који су "са улице" доста су отпорнији у том смислу од расних паса. 

5. Усвајањем не помажете само једној животињи 

Преоптерећена склоништа сваке године примају милионе залуталих, злостављаних и изгубљених животиња , а усвајањем животиње правите места за друге. Не само да дајете другу шансу већем броју животиња, већ дајете и пример вашој околини шта треба да раде. 

6. Усвајањем променићете нечији читав живот 

Док усвајање љубимца, може бити само део промене вашег света, за тог љубимца ви ћете бити цео свет. 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas