· · Коментари: 0
САВЕТИ

Жваће завесе, цепа одећу...Како да откријете да ли је вашем псу досадно?

Постоји неколико показатеља.

1611317505_Depositphotos_32511159_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Добар показатељ да је вашем псу досадно је то што се не враћате увече у исту кућу коју сте оставили ујутро.

Прочитајте још: Пас херој: Спасио живот беби закопаној у земљу! ВИДЕО

Пас који се досађује вероватно ће бити деструктиван пас - жваће завесе, подера ћилиме или још горе. Иако можда мислите да он чини те ствари да би вас казнио, у ствари то никада није случај. Пси једноставно постају крајње фрустрирани без физичке или менталне стимулације - пас који се досађује често је пас који се слабо вежба.

Прочитајте још: Нису само СЛАТКИШИ ЗАБРАЊЕНИ: Ово никако не смете да дајете псу за оброк

Још један траг вашем псу може бити досадно: када уђете на врата, он вас непрестано шапа или вуче тако близу да се чини да јој је потребно пажње. Или напротив, ако ваш пас једноставно лежи тамо - не реагује на дозивање или изгуби интересовање за своје омиљене играчке - то би могло значити да је затворен и једноставно одустао од покушаја да привуче пажњу или стимулацију.

Пас који се досађује је пас који слабо вежба
Фото: Депозит

Реалност је таква да већина нас мора да ради током дана, па ако не можете да проводите сате и сате са својим псом, уверите се да је време које проводите с њом квалитетно време. Шетајте га ујутро. Идите у парк и баците лопту 50 пута. Изведите га на трчање ноћу или на планинарење за викенд. Шта год он волео да ради, пронађите начин да то уклопите у свој распоред.

Прочитајте још: Пси могу да окрију ћелије рака код људи, али да ли могу да "нањуше" трудноћу?

И запамтите, немојте истицати одласке и доласке. Исто важи и када га поздравите. Поздрави се мирно како не би подстакао скакање или претерано узбуђење. Успоставите неку врсту рутине коју ваш пас навикне на оно што се дешава када се вратите кући - кад она види да сте се сместили, и она ће то учинити.

Још једна напомена: Досаду не треба мешати са анксиозношћу због раздвајања - врло озбиљним стањем у којем је ваш пас под великим стресом или чак успаничен вашим одсуством. Позовите професионалца ако мислите да је ово можда проблем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.