Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 грешака које треба избегавати приликом куповине венчанице

Практични и лаки савети које можете следити до краја

1653677688_weddings-gf052e15d4_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Куповина венчанице можда није увек тако гламурозна као што је био процес за рецимо ... Меган Маркл , али невесте такође имају тенденцију да праве уобичајене грешке које отежавају процес проналажења савршене хаљине за њих. 

Избегавајте да правите погрешне кораке и да постанете плен ових „не“ како бисте се могли фокусирати на своје „да“ . Откријте најчешће грешке које будуће младе праве приликом куповине хаљине за велики дан.

1. Иди прекасно или прерано.

У идеалном случају,невесте би требало да почну да траже хаљину десет месеци пре датума венчања,а ако је потребно да хаљину наруче најкасније шест-седам месеци пре датума венчања. У већини случајева, венчанице се израђују по наруџбини, што значи да процес креирања не почиње све док се не измере ваше мере, тканина се наручи и уплати депозит. Потребно време! Дакле, рокови испоруке краћи од шест месеци се често сматрају „журним“ поруџбинама и могу вам бити наплаћене додатне накнаде. 

Прочитајте још: Венчање у ПАНТАЛОНАМА: Ризична, али победоносна комбинација! Изгледа нестварно добро (ФОТО)

С друге стране, избегавајте прерану куповину.Ако прерано видите превише хаљина, помутиће вам расуђивање и на крају ћете одуговлачити са доношењем одлуке, или још горе, пожалити. 

2. Много људи у пратњи.

Сигурни смо да су ваше девојке љупке, али водите рачуна да своје састанке сведете на минимум, што је могуће интимније. Или како би рекли, избегавајте да имате„превише кувара у једној кухињи“. Али како одлучити ко је пожељан, а ко не? Будите искрени и искључите ону деверушу која је понекад помало љубоморна, као и ону са којом не делите ни мрвицу стила.

Невесте са било којом дозом сумње или неодлучности не треба да праве хаљину по мери

Ко вас охрабрује, а ко чини да се осећате несигурно? Позовите оне који вас воле довољно да вам кажу истину без увреде и доведите некога за кога мислите да разуме ваш лични стил, да има добар укус и може бити велика предност у том процесу, чак и ако та особа није ваш најбољи пријатељ, мама, или бака. А ако се заиста осећате изгубљено, најбоље је да унајмите стилисту.

3. Давање превише моћи доношења одлука другима.

Иако није лако одбацити мишљење других, ово је ваша хаљина, тако да о инспирацији и стилу треба да имате последњу реч. Пре него што размотрите њихова мишљења, донесите сопствену одлуку, а ако су у супротности са вашим, запитајте се коме од више верујете. 

4. Нереалистичан присту буџету.

Када изађете да пронађете хаљину из снова, уђите са планом игре: останите у оквиру буџета. То не значи да не можете бити флексибилни око тога колико сте спремни да потрошите, али предлажемо да имате на уму максимум како бисте избегли губитак контроле над укупним буџетом за венчање,хаљина је бескорисна без венчања.

5. Купујете мање (или веће) величине као подстицај.

Ако купујете хаљину на основу онога како мислите да ће изгледати на вашем „будућем телу“, то је грешка. Можда ћете морати да направите екстремније измене на хаљини, али куповина хаљине која вам сада не стоји у нади да би то могла у будућности је веома опасна коцка.

6. Превише затворен или отворен ум.

Ако волите моду или сте се бавили истраживањем, велике су шансе да већ знате шта желите. Али може се десити дана крају стил који имате у глави, та ментална слика венчанице из ваших снова, заправо не постоји или вам не стоји тако добро као што сте мислили. С друге стране,ако уђете без икакве идеје о томе шта желите, пропустићете поенту да се приближите савршеној хаљини.

7. Купујете без контекста.

Где и у које доба године се венчаваш? У чему се иначе осећате пријатно када се облачите за свечану прилику?  Да ли се венчавате у великој катедрали? Можда ћете желети дугачак шлеп да испуните тако драматичан простор. Да ли планирате рустикалније венчање у штали, винограду или сеоском имању? Можда стил чипке или тила више пристаје том стилу венчања. 

Постављање свих ових питања себи ће дати довољно контекста да замислите у ком сценарију ћете се налазити, и стога ће вам дати неке смернице у вези са идеалном силуетом и стилом. 

8. Ако оклевате да сами дизајнирате, боље је да то не радите.

Хаљина по мери захтева стечени укус, а процес често иде отприлике овако: прво бирате дизајнера (или кројача) са којим ћете сарађивати, затим се састајете са тим сарадником, разговарате о буџету и жељеном стилу, дизајнер прави скицу за вас (што може да захтева неколико састанака), даје вам идеје о тканинама, а када се донесу одлуке, настаје муслин, као макета ваше хаљине, коју ви и дизајнер прилагођавате. Тек када је муслин усавршен и одобрен, тканина се кроји и шије, а ви добијате своју хаљину.

Ако немате никакву идеју шта желите, пропустићете прилику да нађете венчаницу из снова

Процес је дуг, понављајући и захтева визију, стрпљење и разумевање да своју готову венчаницу вероватно нећете видети све до датума венчања. Дакле, ако нисте неко ко може да се носи са тим нивоом неизвесности и ако немате некога коме можете у потпуности веровати, избегавајте то. Невесте са било којом дозом сумње, неодлучности или неизвесности нису прикладне за хаљину по мери.

9. Купујете све одједном.

Када идете у куповину, саветник ће вероватно упарити хаљину коју гледате са велом како би вам помогао да визуелизујете цео изглед (и направи продају). Можда вам чак донесе и додатке за косу, минђуше или огрлице, чак и неке ципеле. Али хеј, први сте чули овде: не купујте те ствари, барем не одмах.

Шансе су да реквизити које вам је саветник бацио тог дана нису прави. Спремате се да направите једну од највећих куповина у свом животу, оставите додатну опрему за касније. Тренутно су само сметња. Верујте нам, могу бити примамљиви, али ови додаци могу да сачекају.

Прочитајте још: ВЕНЧАНИЦЕ: Ово су трендови за 2022. годину на које треба да обратите пажњу

10. Дајте шансу свакој хаљини коју видите.

У сваком процесу одабира савршене хаљине, долази време када опција постаје превише. У одређеном тренутку ослепите након што сте видели толико белог и слоноваче, и на крају заборавите шта вам се заиста допало, а шта не.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas