Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако желите сјајну, здраву, бујну косу као да сте изашли из салона: Придржавајте се ових ПЕТ ЈЕДНОСТАВНИХ САВЕТА

Једноставни савети које можете применити

1670232129_shutterstock_262898261.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сигурно сте приметили да се осећате много боље и имате више самопоуздања када сте задовољни својим стајлингом и фризуром.

Баш зато многе даме бирају да једном до два пута недељно иду код фризера на макар фенирање како би им коса увек деловала чисто, уредно и лепо стилизовано, али ако не можете да приуштите често овакве третмане, ево шта би требало да знате када перете косу код куће.

Пет савета за прање косе

Козметичари и стилисти за косу открили су неколико важних правила која ће помоћи да увек имате лепу, неговану и савршено обликовану фризуру. Постоји огроман број трикова и савета које ћете наћи на друштвеним мрежама, али имајте на уму да нису сви ефикасни.

Чешљање

Постоји мишљење да не морате да чешљате косу пре прања, јер балсами или други козметички пепарати ће сами размрсити косу. Међутим, професионални фризери тврде другачије. У ствари, чешљање је један од важних корака, који никако не би требало да прескочите.

Прочитајте још: Направите маску од бадема за сваки тип коже: За хидратацију и блистав тен (РЕЦЕПТ)

Температура воде

Стручњаци истичу да је током прања потребно воду подесити на пријатну температуру, дакле да не буде нити врућа, нити хладна јер може да изазове иритацију коже главе. Оптимална температура не би требало да буде већа од 40 степени.

Шампон

Користите шампон који одговара структури ваше косе. Након наношења, исперите је добро, а онда поново нанесите шампон и нежно, масирајући главу, утрљајте шампон у корен косе.

Питање око којег се многи не слажу јесте да ли је боље прати косу једном или двапут, а стручњаци напомињу да је друга опција далеко боља. У првом прању ћете уклонити сву прљавштину и масноћу са власи, а у другом дубински очистити кожу главе.

Препарати за храњење и омекшавање

Након шампонирања обавезно морате користити балсам, регенератор или маску. Уз њихову помоћ, боље ћете размрсити косу, нахранити власи дати им здрав сјај.

Прочитајте још: Шминерка показала трик за бујнији деколте: "Користим ову технику готово сваки пут кад имам нешто с дубоким изрезом"

Пешкир

Када сте завршили прање, балсам и испирање, косу умотајте у тканину од свиле или памука. Ако немате ништа од овога, можете да користите стару памучну мајицу. Стручњаци напомињу да је боље да избегнете употребу пешкира (који апсолутно сви користе), јер може да наштети коси и драстично је исуши.

Стручњаци напомињу и да косу треба да перете само када је прљава!

Бонус видео:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas