Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бивша уредница Вога објаснила шта жене изнад 40 година никако не би требало да носе: "Можда једина ствар коју сматрам потпуно неприхватљивом"

Александра Шулман је сада говорила о модним катастрофама и многима је својом изјавом стала на жуљ

1696244585_profimedia-0321100323.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

У једној од својих колумни осврнула се и на стил одевања у различитим периодима живота, укључујући и оне након 40-те.

И док су многи од нас несигурни по питању изгледа у разним фазама наших живота, жене посебно постану заокупљене митовима о томе што смеју и шта не смеју да облаче

- Увек је поента да носимо одећу у којој се осећамо добро, а не да носимо одећу која нужно удовољава другима - рекла је Шулман.

Међутим, иако заговара слободу у осмишљавању сопственог стила без обзира на године, Александра Шулман је ипак са својим читаоцима поделила шта сматра грешком за жене које имају преко 40 година.

- Једна ствар која изгледа застрашујуће како старите је гомила материјала с воланима. Набрана одећа, волани и машне су можда једина ствар коју сматрам потпуно неприхватљивим, неносиве за било кога старијег од две године - и старијег од 40 година - написала је модна новинарка.

Међутим, испоставило се да Александра ипак има замерке и на изазовније одевне комаде.

У једној од својих колумни због којих се нашла на мети критика, замерила је славној манекенки Хелени Кристенсен што је на рођенданску прославу Џиџи Хадид дошла у чипканом топу. "У животу сваке жене догоди се тренутак када, хтела то или не, мора предати палицу надолазећој генерацији. И зашто је онда, са својих 50 година, одлучила да дође на 24. рођендан Џиџи Хадид у неукусном црном чипканом корсету? Нешто што си носила са 30 никад на теби неће изгледати исто 20 година касније. Одећа не лаже," била је искрена.

- Нема ништа лоше у томе да желите да изгледате пожељно, али то се не постиже ношењем црног чипканог корсета у јавности. Можда волимо да мислимо да су 70-е нове 40-е и да су 50-е нове 30-е, али наша одећа зна истину. Без обзира на то колико нам груди високо стоје или колико су вам добре ноге, наша одећа једноставно не изгледа исто када остаримо јер се све своди на особу која је носи, а не на само одећу. Поента је у томе какви смо људи постали, а не само у томе какво је наше тело.

Какво је ваше мишљење? Да ли се слажете са Александром Шулман или сматрате да свако има право да носи шта год пожели, па макар и био потпуни промашај?

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas