Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Боја КОСЕ која наставља да доминира и 2024. године: Савети стручњака за одржавање жељене нијансе - трик је у балзаму

Савети који вам могу помоћи да одржите жељену нијансу

1704292240_Foto-Shutterstock-kosa-nega.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

У свету лепоте ће у 2024. години наставити да доминира црвена боја за косу као једна од најмодернијих. Ако сте и ви једна од заљубљеница у овакве тонове, знате колико је тешко очувати жељену нијансу и колико често морате да се фарбате.

Најтежа последица честог фарбања, као и других третмана за косу који умеју да буду агресивни, је сува и искрзала коса, а за санирање таквог стања стручњаци препоручују "балзам за дубински третман". Такав третман одговара свима који се фарбају, као и онима који желе да пусте дужу косу. 

- Проверите састојке пре него што изаберете балзам и купите онај који садржи аминокиселине и антиоксидансе - објашњава колористкиња Шивон Перкинс.

- Такође, предност дајте оном балзаму који има ниску пХ вредност. Такви препарати затварају кутикуле на власима и тако задржавају боју на коси. Потребно је да користите такав балзам барем једном недељно, а за најбоље резултате, саветујем да га стављате двапут недељно.

Она препоручује и да се коса пере шампонима без сулфата и млаком а не врућом водом.

- Кутикуле остају заштићене кад коса није врућа - подсећа Шивон. Она наглашава и да је боље користити турбан од микрофибера него оштре пешкире за сушење косе. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas