Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Боје које нас чине визуелно старијим: Истичу несавршености и погоршавају изглед тена

Уместо да истичу ваше најбоље особине, ове нијансе заправо могу да нас учине старијим.

1711555263_shutterstock_2172729733.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Гардероба може да нам помогне да изразимо своју личност, а одабир правих боја може увелико допринети самопоуздању. Међутим, стилисти кажу да погрешне боје могу имати супротан ефекат.

5 боје које ће учинити да изгледамо старије

Превише црне и сиве 

- Црна и сива се сматрају класичним бојама и треба да се нађу у нашем ормару, међутим, превише ослањања на ове нијансе може да нас учини визуелно старијим - каже Јенија Хернандез Фонсека, стилиста, пише Бест Лифе.

Сматра да прекомерна употреба црне и сиве баца оштре сенке око лица и може да нагласи фине линије. Фонсека напомиње да то не значи да морате у потпуности да избаците ове основне боје из своје гардеробе.

- Уместо да избегавате ове боје у потпуности, одлучите се за ублажавање контраста кремастим белим шалом, богатим горњим делом или накитом дубоких тонова како бисте унели топлину вашем тену - препоручује она.

Пастелне нијансе

Фонсека упозорава да ће ношење нежних пастелних боја истац́и промене на кожи и очима.

- Иако су лепе и свеже, меке пастелне боје  могу учинити да ваше очи изгледају утонуло. Могу да појачају хиперпигментацију, па је најбоље да их избегавате.

Неутралне беж нијансе

Неутралне боје могу да дају софистициран и класичан изглед вашој гардероби, али Фонсека каже да могу да учине тако што изгледате мрачно и старије од правих година.

Светлорозе

Ова живахна нијанса може бацити флуоресцентни сјај на вашу кожу, наглашавајуц́и свако црвенило или несавршености.

Нијансе љубичасте

Љубичаста, када је правилно одабрана, може да одише елеганцијом и софистицираношц́у. Међутим, погрешна нијанса може да баци непријатне сенке, остављајуц́и вас уморним и без сјаја. Избегавајте нијансе које вашу кожу и усне претварају у љубичасте, привлачец́и пажњу на несавршености.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas