Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Британска елита засенила свет: ШЕШИРИ који су спој традиционалног и модерног (ФОТО)

Овај модни додатак је био неизоставни део свих стајлинга

1656093433_profimedia-0701148152.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Овај престижни догађај традиционално организује британска краљевска породица. Зове се Ројал Аскот, а ради се о тркама коња. Одржана је у месту Аскот, само неколико километара од замка Виндзор. Тамо краљица Елизабета проводи већину свог времена, а принц Вилијам и Кејт Мидлтон такође планирају да се преселе тамо.

Прочитајте још: Бредли Купер описао са чиме се суочавао на почетку каријере: "Био сам депресиван, ниједна девојка није хтела да ме погледа"

Елита је поново показала свој стил и елеганцију, а све даме су носиле заносне шешире. Шешири су део традиције ових трка која датира још од 1711. године. Они су некада толико спектакуларни да засене и саме трке. Они се називају фасцинатори. Та реч потиче од речи  "фастенед" која може да се преведе као "причвршћен", а из те речи је касније изведено фасцинатор као традиционални назив за овај модни детаљ. 

Фото: Профимедиа

Фасцинатори немају никакву практичну примену. Служе само да буду спектакуларни и посебни и да привуку пажњу. Обичај је да се носе накривљени на једну страну. Наравно, како су пролазили векови они су се мењали и прилагођавали трендовима, али до дан данас су остали неизоставни део овог догађаја и прилика да припаднице крем елите покажу свој стил и елеганцију и употпуне модне креације овим феноменалним шеширима. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas