Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чизме које су освојиле свет ове јесени: Сежу у далеку историју, а обожавале су их Мерлин Монро и принцеза Дајана (ФОТО)

Идући из сезоне у сезону имамо читаве низове комада одеће који долазе и одлазе. Како је јесен увелико у току можемо да приметимо новитете које је донела.

1697880029_shutterstock_2122382336.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Ова јесен у знаку је једног добро познатог модела обуће, а у питању су чувене каубојске чизме или каубојке.

Можете да их видите на излозима и улицама широм света, а њихова ексцентричност привлачи пажњу и онима који можда нису љубитељи тог стила.

Па, какав су пут каубојке прошле од каубоја до модних писта, а онда до наших ципеларника?

Каубојске чизме какве данас познајемо су улазиле и излазиле из моде од касних 1940-их (када је глумица Венди Волдрон позирала у њима за стари холивудски вестерн филм). Чизме су првобитно биле дизајниране за праве каубоје, али су онда запале за око дамама које су их пожелеле у својим ормарима.

Мерлин Монро је диктирала моду 50-их година, а када је она одлучила да их обује то је дефинитивно значило прекретницу. Најпознатија плавуша је на почетку своје каријере позирала на фотографисању на тему Дана заљубљених у оделу каубојке.

Принцеза Дајана је такође волела каубоје. Успела је да их уклопи и понесе уз свој добро познат стил. Тако је једном понела блејзер и фармерке уз каубојске чизме на поло мечу у Виндзору у Енглеској 1988. године.

Каснији преокрет и популаризација кантри музике поново их је вратила под светла рефлектора. Бритни Спирс и Тејлор Свифт су обожавале да их носе и уз елегантне хаљине што им је давало и те како упадљив изглед.

Ове јесени модни стилисти препоручују да их носите уз тексас миди сукње или опуштене фармерке. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas