· · Коментари: 0

Да ли је боље да се умивамо ХЛАДНОМ ИЛИ ТОПЛОМ ВОДОМ? Већина прави грешку ујутру

Које су ваше навике?

1675767503_shutterstock_1690717753.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Велики број жена ујутру се умива врућом водом, али на разочарање многих то није најбоља опција за кожу, јер топла вода може изазвати низ проблема на лицу.

Наиме, она може да испере природна уља са лица и да на тај начин доведе до исушивања коже и учини је дехидрираном, а топла вода неће бити од користи чак ни у случају да имате масну кожу лица.

Разлог је тај што ће, кад топла вода исуши природна уља, лојне жлезде да повећају њихову производњу, што може довести до тога да кожа постане још маснија. Она ће се тада више сијати, а велика је вероватноћа да се појаве и акне.

С друге стране, не би требало претеривати ни када је реч о умивању хладном водом. Она може да ублажи натеченост, али с друге стране стеже поре коже. Кад се поре стегну, бактерије и прљавштина остају заробљени, што може да доведе до појаве митисера и акни.

Најбоља опција је, кажу бјути стручњаци, да лице умивате млаком водом. Поред тога, најважнији корак је чишћење лица минимум једном дневно, а пожељно је два пута, ујутру и увече, поготово ако се свакодневно шминкате.

Сваком типу коже одговара другачије средство за чишћење лица, али она која садрже активни угаљ могу се, на неки начин, сматрати универзалним јер он има бројне предности за кожу - темељно чисти лице, смањује поре и акне и делује противупално.

На врху листе, када је реч о нези коже лица, је и наношење креме са заштитним фактором. Око 90% процеса старења коже повезано је с деловањем УВ зрака, а уз то постоји и ризик од рака коже, тако да је важно нанети минимум СПФ 30 уколико ћете дуже време боравити на сунцу.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.