Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

ДЕСЕТ ЗЛАТНИХ ПРАВИЛА ЗА НЕГУ: Ако не будете ПАЗИЛЕ НА СВОЈУ КОСУ лето и врућина могу лоше утицати на њу

Косу негујемо током целе године, а ипак највећи ризик од оштећења јавља се управо лети, услед појачане изложености сунчевим зрацима.

1648041969_woman-gf9c84c47e_1280.jpg
Фото:Пиxабаy
Oglas

Са друге стране морска со и хлор у базенима лоше утичу на структуру длаке која постепено губи пигмент, хидратацију и еластичност, те постаје сува и самим тим склона крзању. Хемијски третирана коса нарочито је угрожена. Како штитимо тело и лице, тако је неопходно и заштити и косу. Прочитајте у овонедељном блогу више о десет златних правила која ће Вам у томе помоћи.

Правило бр. 1

Производи који користите за негу треба да поседују УВ заштитне  филтере, а њих садрже све познатије линије препарата за косу. Ове производе можете користити током целог лета, а требало би да Вам постану део свакодневне рутине након сваког прања косе. Уколико користите заштиту у виду спреја (леаве ин производ) довољно је да га попрскате по коси најмање 30 минута пре него што изађете напоље. Чешљем са широким зупцима равномерно га распоредите по целој коси. Теме је такође осетљиво и дешава се да брзо изгори на летњем сунцу. Зато не заборавите да препарат за заштиту од сунца распоредите и на раздељак!

Правило бр. 2

Пре почетка сезоне пливања подшишајте крајеве косе. Тако ће коса бити одморна и отпорна на спољне штетне утицаје. После пливања не заборавите да исперете косу обичном водом. На крају лета посетите опет фризера.

Правило бр. 3

Лети, када чешће перемо косу, боље је изабрати благе шампоне без обзира на тип косе. Често прање косе са шампонима који садрже сулфате (СЛС) косу исушује и оштећује. Препоручују се нежни шампони са умирујућим састојцима као што су алоја вера, алантоин или камилица. Уколико Вам је коса фарбана одаберите шампон са антиоксидантима. Шампони 2 у 1 нуде савршену равнотежу префињених есенција лепоте и модерних технолошких достигнућа у нези косе. Обогаћени уљима попут јојобиног или маслиновог, пружиће оптималну негу у најкраћем времену.

Фото: пиxабаy

Правило бр. 4.

Шешири за сунце са мрежастим отворима, допустиће да теме дише, а ипак ће Вас заштити. Сламнати и они са широким ободом нарочито су модерни ове сезоне. Памучне мараме шарених дезена такође су за ову сврху. Ипак не држите их предуго на глави!

Правило бр. 5

Посебни шампони и балсами лагане кремасте формуле који се користе после излагања косе сунцу, треба да хидрирају косу. Обогаћени  витамином Б5  и природним уљима, коси враћају еластичност и свиленкастост, штитећи је од изблеђивања боје. Веома добар ефекат добићете и са ампулом за негу косе која обнавља структуру власи и храни је изнутра. Моментално опоравља и обнавља ниво влаге у длаци, остављајући косу сјајном и глатком. Ти препарати носе ознаку „афтер сун“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Смислила је ГЕНИЈАЛАН начин да се освети бившем дечку, али многи сматрају да је овакав потез ЛУД (ВИДЕО)

Правило бр. 6

Мокру косу на плажи никако немојте на силу рашчешљавати и чупати, већ је пустите да се природно осуши. Најлакше је да вежете плетеницу.

Правило бр. 7

Протеинска паковања на коси  држе се 5-15 минута у зависности од стања косе и концентрације протеина. Не избегавајте их током лета, или користите комбинована (хидратно-протеинска).

Фото:унспласх

Правило  бр. 8

Ако имате коврџаву косу  повремено користите флуид који олакшава и обликовање и дефинисање фризуре.

Правило бр. 9

Мокра коса је најосетљивија и сваки механички утицај је може оштетити. Ако желите да вежете косу, прво је мало просушите, а затим користите шнале или дебеле гумице за косу. За рашчешљавање изаберите четку или чешаљ од природих материјала и чешљајте косу када је полувлажна.

Правило бр. 10

А на фен, пеглу и увијаче, заборавите до јесени!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas