Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФРИЗЕРИ ОТКРИВАЈУ: Постоји 10 уобичајених грешака које људи праве када перу косу, за које сте ви криви?

Да ли косу шампонирате једном када је перете? Онда правите једну од најчешћих грешака у прању косе, према фризерима.

1645001407_adult-g63fec1e01_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Настојите да мање перете косу, јер то омогућава вашем темену да се прилагоди и производи само потребну количину уља. Можда ће вам требати неко време да се навикнете ако сте серијски дневни перач косе, па пронађите шта "ради" у вашем случају. Ако имате фину косу, препорука је да је перете свака два до три дана, док особе са дебљом косом могу и до пет дана без шампонирања.

ШАМПОНИРАЊЕ

Ако говоримо о шампону, веома је важно одабрати производ доброг квалитета који не садржи сулфате и парабене. Ови састојци чине да се шампон запени, што је задовољавајуће и нешто што смо били условљени да повезујемо са ’чистом косом’, али такође исушују косу и чине да боја избледи упозоравају стручњаци.

Прочитајте још: Девојка је ручно направила ХАЉИНУ ОД ПРЕКО 2.000 НОВЧИЋА: Од необичне креације застаје дах (ФОТО)

Ефекат пене изазване шампонима са овим састојцима гули косу више него што је потребно, што може довести до масноће услед прекомерне производње уља. А када одаберете шампон, користите га два пута када перете косу.

Фото: Пиксабеј

Прво испирање једноставно уклања масноћу и прљавштину, нешто што сваки шампон може да уради објаснили су колористи. Секундарно прање вам даје резултате за које сте купили шампон. На пример, ако купите хидратантни шампон, он чисти при првом прању, али само депонује хидратантна својства при другом. И немојте користити превише шампона и требало би да се пени у вашим рукама, а не на коси.

МАСАЖА

Када се шампон нанесе на косу, одвојите мало времена за масажу власишта. Користите врхове прстију и чврсто радите кружним покретима преко главе, саветовали су. Избегавајте да користите нокте или да будете превише агресивни. Минимални притисак је најбољи. Затим подигните косу да бисте открили делове испод. Онда би требало да поновите цео процес, али користите мало мање шампона и пене. Што се тиче осталих производа, побрините се да имате пристојан регенератор, али немојте га наносити превише. Исцедите вишак воде из праменова пре наношења, а балзам концентришите на врховима косе. И размислите о додавању маске за косу вашем недељном режиму неге косе.

МАСКА

Нежно стисните косу пешкиром пре наношења како бисте избегли да се разблажи и оставите да делује десет минута саветују фризери. Стекните навику да користите маску једном недељно за додатни сјај. Да бисте завршили процес прања, још једном исперите косу хладном водом. Ако не исперете како треба, ваша коса ће бити равна и беживотна. Хладна вода ће затворити кутикулу.

ТВРДА ВОДА

Ако живите у области тврде воде, требало би да размислите о томе да можда исперите косу газираном водом. Али ово не мора бити тако декадентно као што звучи. Бренд супермаркета је у реду, кажу стручњаци. Угљен-диоксид у води подиже минералне наслаге са власишта и косе, остављајући их сјајним и без накупљања. И као последњи савет, трио је објаснио да треба избегавати употребу пешкира за сушење косе – уместо тога користите турбан од микровлакана да бисте смањили коврџање и оштећење.

Да сумирамо:10 најчешћих грешака при прању косе

  • Пречесто прање косе
  • Коришћење неодговарајућих производа за ваш тип косе
  • Не примењујете двоструко шампонирање
  • Коришћење превише производа
  • Не масирате скалп
  • Не подижете косу
  • Не користите редовно маске за косу
  • Не испрате ХЛАДНОМ водом
  • Не користите газирану воду
  • Користите пешкир
     

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas