· · Коментари: 0
шминкање

Имате ПЛАВЕ ОЧИ: Ове боје шминке су за вас

Могу бити најбољи атрибут ако то умете да искористите.

1607437128_Depositphotos_152459820_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Уколико имате плаве очи, треба да се потрудите да оне буду ваша доминантна карактеристика.

Ако је боја ваших очију плава, пратите следеће савјете и успећете у томе.

Љубичасте сенке

Плаве очи се “изгубе” у сенкама плавих и зелених нијанси. С друге стране, љубичасте нијансе помажу да се плаве очи нагласе. Широк спектар љубичастих сенки, од аметиста до краљевске љубичасте, можете да наносите преко целог капка или само уз линију трепавица. Крајњи резултат је фантастичан!

Прочитајте још: Мосцхино је направио НАЈНЕОБИЧНИЈУ ТОРБУ на свету: Да ли бисте је носили? (ФОТО)

Беж оловка
Кориштење беле оловке на унутрашњој линији доњих трепавица најстарији је трик који помаже да очи изгледају веће. Међутим, даме плавих очију би требало да је избегавају, јер она има тенденцију да даје неприродан изглед. Уместо беле, користите нежну, беж оловку која ће да улепша ваше очи на најбољи начин.

Наранџаста сенка и оловка

Звучи лудо, али наранџаста сенка ће вашим плавим очима дати невероватан сјај. Плава и наранџаста су директно супротне боје тако да се добија јак контраст. На линије горњих трепавица можете да нанесете наранџасту оловку или једноставно на капке нанесите сенку загасито наранџасте боје.

Неутрални смокy еyе

Црни смокy еyес можда и јесу класика, али имају тенденцију да засене плаве очи, не да их истакну. Уместо тога, ублажите свој изглед помоћу богате палете неутралних боја, као што су смеђа, златна или бледо ружичаста. Смокy еyес не морају увек да буду црне, а поменута палета боја ће вам помоћи да створите драматичан, али веома привлачан крајњи резултат.

Прочитајте још: БАЦИТЕ ПИНЦЕТУ: Мала несавршенства дају карактер сваком лицу

Бронзана сенка и ајлајнер

Уколико желите да испробате одважне металик боје, бронзане нијансе ће уравнотежити плаве тонове ваших очију. Током дана носите бронзану сенку, а за вечерње варијанте користите ајлајнер у поменутој нијанси.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.