· · Коментари: 0

ЈАПАНСКА КОРУГИ МАСАЖА: Техника која вам може помоћи да сами обришете ГОДИНЕ са лица

Неће вам бити потребни скупи третмани и ботокс

1686065980_lice-nega.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Све даме које су пробале јапанску масажу лица познату под називом "коруги" одушевљени су њеним деловањем. Кажу да кожа добија диван тонус, а масноће накупљене на подваљку или образима се просто топе.

Коруги масажа се препоручује и за побољшање циркулације, као и за лимфну дренажу којом се може избацити вишак течности. Тиме ћете смањити и отоке на лицу.

Пре него што почнете с масажом, припремите лице. Очистите кожу пеном или уљем за чишћење, а кад се умијете, нанесите серум и крему за хидратацију. Затим намажите неколико капи уља за лице.

За подизање јагодица, стисните руке у песнице, па њима полако притисните образе нагоре, тако да осетите како се стискају уз образ. Држите тако пет секунди, па пустите.

За масажу чела, нагните главу лагано уназад. Стиснутим песницама полако притискајте чело. Затим протрљајте ивицу косе од средине чела ка слепоочицама и завршите - преко ушних шкољки и врата - све до кључних костију.

Сада се вратите на образе, с тим што су прсти савијени у песницу, али је палац одвојен. Њиме полако притискајте средину образа и клизите ка уху. Нека прст клизне низ врат, до кључне кости.

Саставите шаке тако што ћете да преплетете прсте па их савијте као дуплу "песницу". Врховима зглобова клизите преко чела навише ка коси и полако померајте руке тако да пређете цело чело.

За масажу око очију, користите само кажипрст и средњи прст, тако што ћете зглобовима пажљиво клизити дуж обрве. Обрву држите између та два прста.

За масажу образа у доњем делу и линије виличне кости, користите кажипрст и средњи прст. Нека буду савијени као да су у песници, а зглобовима полако клизите од браде према слепоочицама.

Сваки потез поновите барем по два до три пута. Завршите тако што ћете отворених дланова прећи преко лица, а онда врховима прстију благо прећи преко чела све до слепоочица.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.