Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да сами налакирате савршене ОМБРЕ НОКТЕ? Уз ове смернице је једноставно

Омбре нокти су изузетно популарни

1694689465_shutterstock_720385792.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најбитније јесте да одаберете боје које ће лепо изгледати заједно, а све остало највероватније имате већ сада у свом дому. Бирајте на основу одевне комбинације, расположења, атмосфере, времена или дешавања, овакав принт може уз све да се уклопи. Да ни не говоримо да је омбре принт просто савршен за топле дане лета!

Сигурно сте до сада виђали жене чији нокти нежно прелазе из једне у другу боју, можда сте и саме некада отишле на маникир и затражиле баш такав изглед. Веровале или не, овакав принт можете саме да направите и то за десетак минута!

Потребно вам је

  • Лакови у бојама које желите
  • Сунђер за нокте или најобичнији сунђер за судове
  • Маказе
  • Селотејп - опционо
  • Ацетон
  • Штапићи за уши
  • Заштитни премаз  опционо

Пре него што почнете, ваљало би да лепо спремите све што вам је потребно. Уколико немате сунђер за наношење боја на нокте, узмите најобичнији за судове и маказе. Ако сте га већ користили, не би било лоше да га оперете и сачекате да се осуши пре употребе.

Маказама прво исеците сунђер равно по средини, а потом на делове који ће одговарати ширини и дужини ваших ноктију. Наравно, можете и тако да направите што више, али имајте у виду да вам, у зависности од сечења, дужине ноктију и изгледа жељеног принта, може бити довољан и само један део сунђера да завршите све нокте.

Одаберите лакове у бојама по избору, само гледајте да буду свежи јер ће вам за оне који су таман и благо стврднули бити протребно много више времена и стрпљења, а постоји могућност и да крајњи резултат не буде баш онакав какав сте планирали.

У случају да немате много времена или једноставно не желите да се мучите уклањањем лака који пређе на прсте штапићима натопљеним ацетоном, пажљиво залепите селотејп око површине нокта тако да не прави превелику разлику и остане тик уз кожу.

Пред вама су две могућности у зависности од тога какав изглед хоћете да постигнете - можете да нанесете јаку подлогу у боји по избору(лак у више слојева) или један премаз жељеним лаком. Са јаком подлогом свакако нећете погрешити, али ако имате више стрпљења слободно урадите само један прелаз, па се посветите интензитету боја каснијим наношењем.

Када завршите и лак се осуши узмите лакове које сте претходно одабрали и парче сунђера. Четкицом нанесите боје у линијама, једну за другом тако да између буде минимум простора и слободно ставите више лака на сунђер јер ћете тако добити јаче нијансе. Прислоните сунђер на површину нокта и нежним тапкањем уз повремене, лагане покрете одозго на доле наносите одабране боје.

Ако некако ипак дође до грешке, слободно поновите поступак на том нокту док не добије изглед какав сте желели. Омбре у две нијансе је свакако најлакши, али ипак је избор најбољих боја које могу изгледати складно оно што раздваја фантастичан принт од просечног.

Уколико сте користили селотејп можда је боље да прво нанесете заштитни слој лака по површини ноктију, па сачекате да се и он осуши пре него што почнете нежно да га скидате. Ако нисте, узмите штапић за уши, натопите га ацетоном и скините сав вишак који се појавио, па онда нанесите заштитни слој за већи сјај и дуже трајање принта.

Ово је основа за сваки омбре, а на вама је да одаберете онај који вам се највише допада. Наравно, ако желите нокте можете и додатно украсити с обзиром да је заиста све у бојама које сте изабрали.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas