Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
шминкање

Како да се НАШМИНКАТЕ ако имате СПУШТЕНЕ КАПКЕ: Уз ове трикове је ЈЕДНОСТАВНО

Широм света жене троше много новца на бројне естетске захвате међу којима је и подизање капака. Међутим, спуштени капци нису недостатак већ само карактеристика очију коју можете искористити у своју корист.

1599479844_Depositphotos_110055386_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Маке-уп за спуштене капке, уз праве савете није компликован.

Светски познате личности са спуштеним капцима

Фото: Депосит

Сигурно вам је на памет прво пала једна од најлепших и најпознатијих глумица Цатхерине Зета Јонес, којој су спуштени капци и заводљиви поглед испод њих, препознатљив печат. Осим ње у овој групи су и Мила Кунис, Блаке Ливелy, Јеннифер  Анистон, Селена Гомез, Мерyл Стрееп, Јулианне Мооре и многе друге.

Прајмер за очи је обавезан!

Код шминкања спуштених капака, важе мало другачија правила. На првом месту је коришћење прајмера или базе за очи, коју не би требало да прескачете. Захваљујући њему сенка, ајлајнер и остали производи које наносите на биће максимално постојани, а боје пуно интензивније. Прајмер за очи такође ће успешно спречити и скупљање сенке на прегибу капка.

Прочитајте још: Воле да се дотерују: Модне СИТНИЦЕ у којима греше МУШКАРЦИ

Вечерња шминка за спуштене капке
За дневну варијанту се не препоручује коришћење ајлајнера, али ако желите мало другачију вечерњу шминку за спуштене капке помоћу ајлајнера онда се потрудите да та линија буде танка, тик уз трепавице и продужена на самом крају. Најбоља шминка за спуштене капке у вечерњим сатима је без икакве сумње смокеy еyе. Он ће додати мистериозност вашем погледу.

Дневна шминка за спуштене капке 

Саветује се да након наношења прајмера за очи одаберете неку од земљаних нијанси сенке за очи. За коју год нијансу да се одлучите из ове палете сенки нећете погрешити јер су све врло прикладне за посао и за остале дневне активности.

Како бисте визуелно подигли капак прво нанесите најсветлију нијансу сенке од унутрашње стране капка према средини, а затим са неком мало тамнијом нијансом наставите према спољашњем делу. Најтамнију нијансу нанесите на само место прегиба капка у углу ока и изблендајте га.

Коришћење ајлајнера за очи се не препоручује!

Без обзира на то колико вам се допада еyелинер на пријатељици, у вашем случају, он ће вам визуално само још више умањити очи и нећете постићи ефект какав сте желели. Маскара је врло битна за истицање погледа, па је нанесите у минимум два слоја и то искључиво само на горње трепавице.

Прочитајте још: Наносите ли исправно БРОНЗЕР? Ово су ЗЛАТНА ПРАВИЛА која морате знати

Након тога би било добро да ставите и малу количину хигхлигхтера, тик испод обрва, на саму кост како бисте истакли поглед.

Најчешће грешке

Фото: Депосит

Шминкате очи док су затворене – Отворите очи како бисте видели и онај део где се капак наборао и како би и њега нашминкали и истакли како треба.

Не користите коректор – Код спуштених капака подочњаци су видљивији и морате их добро прекрити.

Прелази између нијанси сенке су превисе оштри и очигледни – Прелаз мора бити мекан и суптилан.

Прочитајте још: ЛИЦЕ захтева посебно ЧИШЋЕЊЕ након излагања сунцу! Ево их ТРИ ПИЛИНГА за све типове коже

Не стављате маскару – Без ње ће вам очи бити скоро невидљиве, а неколико потеза ће их сјајно нагласити.

Неуредне обрве – Оне су у вашем случају у првом плану и морају увек бити уредне и лепо обликоване.

Немојте дозволити мањим неправилностима на лицу да вам пољуљају самопоуздање, него их претворите у своју корист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas