Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како опоравити косу од СУНЦА И СЛАНЕ ВОДЕ? Неколико корисних савета професионалних фризера

Препоруке искусних фризера

1691226810_shutterstock_530326441.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фризери кажу да колико се ми одморимо на мору – толико се нашакоса умори. Хлор, морска со, УВ зраци, песак, везивање мокре косе у одређеној мери оштете и умарају нашу косу. Зато нам обавезно након мора следи додатна нега косе да бисмо јој вратили еластичност, здрав изглед и сјај.

Како да не спржиш косу током лета

Та посебна нега треба да почмне још на одмору – за почетак не смемо да дозволимо да нам уље доспе у косу док се сунчамо, јер се коса у том случају дословно пржи. И да обавезно носимо шешир како бисмо је максимално заштитили.

Током лета би било најбоље и да поштедите своју косу коришћења пегле или фигара, те и честог фенирања. Уколико и лети користите фен за косу, било би добро да укључите хладно сушење, тако вашу косу нећете додатно исушивати, јер свако излагање косе топлоти додатно оштећује вашу длаку.

Нега након мора

Врло је важно темељно прати косу, а препорука фризера су дечији шампони или шампони без сулфата, како би смо отклонили све нечистоће са длаке и тако јој дозволили да дише. Препоручује се прање хладнијом, млаком водом и тако коса поврати свој сјај. Након тога следи паковање за косу, које можете да направите и саме и то по врло једноставном рецепту: једна кашика и две кашике маслиновог уља. Након првог прања, нанети маску и држати сат-два.

Након испирања и поновног шампонирања, добро је ставити хидратантну маску и додати кашичицу уља кокоса или јојобе, аргана… Кашичица уља косу не чини масном и лако се испере водом.

Такође, свакако би требало да скратите мало крајеве, и тако ослободите својој коси пролаз до бржег опоравка од сезоне сунчања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas