Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОРИСТЕ СЕ ОД ДАВНИНА: Потпуно природни састојци који вам могу помоћи да опоравите косу

Потпуно природно за бољу косу!

1717932630_shutterstock_530899930.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Губитак косе је нормалан процес, али зашто не бисте предузели кораке како бисте га успорили и ојачали косу?

Понеки састојак за ово већ и имате и у кући а остале је лако наћи.

Ево која су се природна средства показала као изузетно ефикасна:

1. Кокосово уље

Кокосово уље је богато масним киселинама, посебно лауринском киселином, која продире у длаку и смањује губитак протеина. Студије су такође показале да кокосово уље обогаћује микробиом власишта, што чини кожу главе и фоликуле косе здравијима. Можете га користити пре или после прања косе, масирајући га у кожу главе и косу.

2. Рибље уље

Додаци рибљег уља су препуни хранљивих састојака, укључујући протеине и омега масне киселине. Истраживања су показала да узимање омега додатака, заједно са антиоксидансима, може побољшати густину и пречник длаке, као и смањити губитак косе. Омега-3 масне киселине такође могу смањити упалу и јачати имунитет.

3. Сок од лука

Иако можда не звучи примамљиво, сок од лука је невероватно користан за раст косе. Студије су показале да сок од лука може стимулисати раст косе и помоћи у лечењу алопеције, аутоимуне болести која узрокује губитак косе. Такође се сматра да побољшава циркулацију коже главе.

4. Лимуново уље

Ово уље је познато по својим благотворним својствима за кожу и косу. Истраживања су показала да уље лимуна може одржавати здраво власиште и подстаћи раст косе. Синапинска киселина, активни састојак у лимуну, може бити одговорна за ове ефекте.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas