Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најчешћи митови о шампонима и прању косе: Проверите да ли правите неку од ових грешака

Ако желите сјајну и бујну косу, поведите рачуна о овим стварима

1693140889_shutterstock_1344369101.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шампон је неизоставни део мора препарата које свакодневно користимо за одржавање личне хигијене. Међутим, толико смо бомбардовани рекламама и информацијама о његовим магичним својствима, уљима и екстрактима које садрже да се често питамо да ли је то стварно тако. Зато је дошло време да вам откријемо све митове везане за овај производ.

1. Ако шампон не пени, није добар

Гарант су и вама некад рекли да, што више сапунице шампон прави, то ће вам коса бити чистија. То апсолутно није тачно! Сапуница је ту само због психолошког утицаја на кориснике. У идеалном случају, шампон би требало да направи толико пене да рука може лакше да клизи по коси и темену, па одсад запамтите да је само четвртина количине сапунице на коју сте навикли сасвим довољна да коса буде чиста.

2. Квалитетни производи опорављају расцветале врхове

 Једини лек за испуцале врхове је шишање! Док не закажете термин код фризера, испуцале крајеве косе маскирајте препаратима који садрже силикон или пчелињи восак.

3. Прање сваког дана оштећује косу

Свакодневно прање косе је сигурно и здраво, али све док не користите јаке шампоне који из темена и косе извлаче природна уља. Ако имате јако масну косу, свакодневно прање ће вам свакако добро доћи. Ипак, користите најнежније шампоне са силиконом, ши путером или пантенолом. Особе са оштећеном или сувом косом требало би да је перу једанпут недељно. Независно од типа косе, након прања нипошто немојте заборавити да нанесете регенератор.

4. Комбинација шампона и регенератора је превара

Руку на срце, овде није у питању муљажа само како би вас финансијски што више одрали. Шампон чисти, а регенератор храни косу, па ако желите да је одржите здравом и сјајном, ова комбинација је пун погодак.

5. Шампон морамо мењати сваких шест месеци

Уопште нам није јасно ко измишља овакве савете. Коса је такорећи мртва, па се и не може навићи на нешто. Реч је, једноставно, о вашој перцепцији како коса реагује на нову формулу. Значи, ако вам је одређена врста шампона "прирасла срцу", нема разлога да га мењате.

6. Завршно прање хладном водом коси даје сјај

Поливање главе хладном водом само ће вас разбудити, али вам од тога коса неће заблистати. С друге стране, завршно прање млаком (никако врућом) водом косу ће учинити баршунастом!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas