Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПРЕЛИВ ЗА КОСУ: Потребна су вам само два састојка

Једноставан поступак који можете урадити сами код куће

1689345773_kosa.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прелив за косу обнавља и освежава боју између два фарбања, а како не бисте морали сваки пут да одлазите у фризерски салон, овај поступак можете урадити и сами код куће.

У односу на третман фарбања косе, прелив је много нежнији и неће нанети штету вашим власима. Иако многи верују да се прелив користи искључиво за добијање плавих нијанси, та чињеница је погрешна јер их подједнако могу користити и црвенокосе даме, као и бринете.

Захваљујући преливу за косу можете појачати одређене тонове, али и неутралисати нежељене. Тонер можете користити и на коси која није фарбана, а у свим случајевима прелив ће отприлике трајати од две до 6 недеља, у зависности од јачине боје.

Први и најважнији корак, пре него што направите сам прелив, јесте да утврдите какав ефекат желите да постигнете и, самим тим, коју фарбу је потребно да користите. Ако имате светлу боју косе, и на њој преовладавају жућкасти тонови, поништићете их виолет, сивим или плавим преливом. Користите палету боја, коју ћете пронаћи на интернету, где ћете добити тачне упуте које боје се користе за неутралисање. Тако ћете најбоље утврдити које се боје уклапају, односно како да тачно добијете жељене тонове.

Косу је потребно пре самог третмана темељно опрати, а затим пешкиром покупити сав вишак воде. Нека коса не буде мокра, већ влажна.

У посуду коју сте наменили за прављење прелива сипајте 100 мл регенератора за ошећену косу. Затим додајте неколико капи фарбе по вашем избору. Након тога, смесу је потребно добро промешати како би се састојци сјединили. Прелив за косу који сте добили нанесите равномерно на целу дужину, користећи четкицу за фарбање, пише портал "Све о коси".

Биће потребно око 20 минута док се не постигне жељени ефекат. Обавезно пратите како се коса понаша. На крају оперите косу и осушите је.

Љубичасти прелив стављате када желите да постигнете ефекат супротан од жутог. За црвене и наранџасте тонове, користићете плавкасти или зеленкасти прелив.

На исти начин као што је случај са свим преливима за косу, прави се и прелив за седу косу. У случају седе косе, потребно је користити плавкасте, виолет и пепељасте нијансе. Да бисте постигли жељени интензитет направите прелив користећи само фарбу у комбинацији са регенератором, или за јачи ефекат употребите и хидроген.

Како би вам се боја што спорије испирала, важно је да избегавате често прање косе. Најбоље би било да не перете косу више од два пута недељно, како би боја остала постојанија.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas