Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите прави избор при куповини: Која је разлика између ББ и ЦЦ креме?

Да бисте одабрали прави производ за вашу кожу, потребно је да у обзир узмете више фактора

1683029553_shutterstock_1769264165.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Можда си се питала која је разлика између ББ и ЦЦтонираних крема и како се упоређују с другим производима за лице попут пудера јер су много млађи производ на тржишту.

Оне су вишенаменске и комбинују макеуп и негу лица у јединственој формули. Зависно о састојцима, ББ и ЦЦ креме можеш користити као прајмер, коректор, пудер, хајлајтер, крему, производ за матирање коже, крему за заштиту од сунца или производ за негу коже.

Будући да су вишенаменске природе, ЦЦ и ББ креме одличне су за поједностављивање јутарње рутине, али и као негујућа замена за пудер. Ипак, ББ и ЦЦ креме имају своје разлике, а најбољи избор зависи од неколико фактора, попут твог типа коже и жељеног ефекта.

ББ крема

ББ у називу овог производа значи „беаутy балм“ или „блемисх балм“. Упија се у кожу и нема моћ великог прекривања па је с њом најлакше прекрити мање несавршености на лицу и идеална је за „но макеуп макеуп“ лоок. Садржи састојке који се често користе у нези коже, попут витамина и антиоксиданса који штите кожу, хијалуронске киселине, глицерина, пантенола и церамида који је хидрирају, цинковог оксида који служи као минерални заштитни фактор од сунца, пептида и колагена који кожу учвршћују и ниацинамида који јој даје светлину.
Највећа предност ББ креме је у томе што хидрира суву кожу.

ЦЦ крема

ЦЦ крема је слична ББ креми, али има јачу покривну моћ. ЦЦ означава „цолор цонтрол“ или „цомплеxион цоррецтор“. ЦЦ крема формулисана је специфично да прекрива флекице на кожи и дисколорацију попут црвенила, тамних подочњака, неравномерног тена, хиперпигментације и ожиљака од акни. Са ББ кремом дели готово једнаке састојке који негују кожу, а садржи и састојке за смиривање коже попут екстракта зеленог чаја, соје и схеа бутера. Већина ЦЦ крема има и анти-агинг својства, формулисана с СПФ-ом и садржи састојке који смањују видљивост бора.
Прозрачније су текстуре од ББ крема и често имају мат финиш.

ББ или ЦЦ крема: Коју одабрати?

Код одабира између ова два производа, најважније је знати која ће боље одговарати твоме типу коже. ЦЦ крема боље ће одговарати масном типу коже због своје мат текстуре и боље ће се држати на кожи. Потражи ЦЦ крему која има формулу без уља и садржи састојке попут активног угљена и глине. Такођер, за кожу склону акнама, ЦЦ крема ће бити бољи избор са састојцима попут екстракта чајевца и салицилне киселине. За суву кожу ће пак бити боља ББ крема јер има више хидратантних састојака, попут хијалуронске киселине, глицерина и пантенола.

Разлика између пудера и ББ и ЦЦ крема

Пудер можеш пронаћи у више формула и текстура и у већини случајева има већу покривност од ББ и ЦЦ крема. Може имати сјајни или мат финиш и различите нивое прекривања. Такође, ако користиш пудер,требаће ти и додатни производи као што је прајмер, хидратантна крема и крема с СПФ-ом. Сви ти производи ти нису потребни уколико користиш само ББ или ЦЦ креме које већ у себи имају сва та својства. Дакле, ако ниси традиционална заговорница класичног пудера, ББ или ЦЦ крема могла би бити савршено решење за тебе. Нећеш изгледати као да носиш превише шминке и твоја подлога ће изгледати сасвим природно, а уједно ћеш неговати кожу и поједноставити своју маке уп рутину!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas