Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите УЉЕ ОД ЛАВАНДЕ: Потребна су вам само два састојка за овај вишенаменски препарат (РЕЦЕПТ)

Ово уље можете користии као заштиту од комараца

1688635554_shutterstock_1451886698.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Рецепт за уље од лаванде - како да га сами направите за негу коже, косе, користи се и као помоћ код несанице.

Да ли нешто може лепше да опусти него опојни мирис лаванде? Уље од овог дивног цветног биља користи се у служби лепоте и здравља, а посебно је популарно у ароматерапији. Лавандино уље је корисно за здравље и негу коже: смирује опекотине, регенерише кожу и делује против стреса коже, користи се у масажама, има антигљивична, антиифламаторна и антибактеријска дејства. Може се нанети на кожу у случаја осипа, убода и уједа, а примењује се и у заштити од инсеката, посебно од комараца.

Уколико имате проблем са несаницом, лавандино уље се препоручује пред спавање како бисте лакше и лепше заспали. Можете мало да га намажете на надлактицу и удишете док не заспите. У комбинацији са кокосовим уљем, лаванда је сјајан третман за негу косе и може да смање опадање. Користи се као маска, потребно је да га добро утрљате у косу, пустите да одстоји и оставите да делује.

Доносимо вам једноставан рецепт за уље од лаванде у комбинацији са моћним кокосовим уљем:

Састојци:

  • 30 г сушене лаванде
  • 280г течног кокосовог уља

Припрема:

Исеците довољно лаванде како бисте имали 30 г осушене, или купите већ осушену лаванду. Уколико је сами сушите, окачите изрезано цвеће наопако да виси на сувом и тамном месту око две до четири недеље. Суву лаванду сипајте у стаклену теглу, а затим је прелијте кокосовим уљем тако да буде потпуно покривена. Добро затворите теглу, а онда је протресите. Чувајте теглу близу прозора (али не на директној сунчевој светлости), треба да одстоји од 7 до 10 дана, а протресите је сваки дан.

Процедите помоћу цедиљке или газе, па сипајте смесу у чисту стаклену теглу. Чувајте уље на хладном и тамном месту - може да стоји до годину дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas