Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не дозволите да вам КОСА опада: Три трика која ће вам помоћи у томе

Послушајте корисне савете за обнављање косе

1670774049_Foto-Shutterstock-kosa.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Савети за природан раст и обнављање косе увек су корисни. Када дође до губитка косе, то често нема директне физичке ефекте на ваше здравље, али емоционални утицај може бити значајан. Постоје различити разлози за губитак косе: генетика, хормонска неравнотежа, гљивична стања коже главе, стрес, аутоимуне болести и недостаци у исхрани. Међутим, на нашу срећу постоје неке ствари које можемо учинити да се коса обнови и поново израсте.

Прочитајте још: Четири једноставна корака за негу лица током зиме: Уживајте у блиставости

Ево како да подстакнете раст косе:

Савети за масажу

Сматра се да масажа власишта у комбинацији са уљима и маскама за косу, подстиче раст и дебљину длака у ц́елијама дермалне папиле, које се налазе на дну фоликула длаке. Ове ц́елије играју кључну улогу у формирању густине косе, расту косе и циклусу опадања и поновног раста.

Такође је познато да масажа побољшава проток крви и здравље коже главе. Свакодневно одвајање времена за масажу власишта такође вам може помоц́и да се ослободите стреса и напетости, што је додатни бонус ако је стрес један од узрока губитка косе.

Масирајте теме врховима прстију. Крец́ите се у малим круговима, примењујуц́и лагани до средњи притисак. Иако не постоји одређено време које морате да утрошите за масажу главе, препорука је да масажа власишта траје четири до пет минута дневно.

Алое вера

Алое вера се дуго користи за лечење губитка косе. Она такође умирује кожу главе и негује косу. Може смањити перут и одблокирати фоликуле длаке које могу бити „затрпане“ вишком уља.

Можете нанети чисти гел алое вере на кожу главе и косу неколико пута недељно. Такође можете користити шампон и балзам који садрже ову биљку.

Кокосово уље

Кокосово уље садржи масну киселину, зване лауринска киселина, које продиру у унутрашњост косе и смањују губитак протеина из косе. Кокосово уље се може користити пре или после прања косе, у зависности од типа косе. Ако ваша коса има тенденцију да буде масна, можете да урадите третман неколико сати пре него што је оперете.

Умасирајте кокосово уље у кожу главе и сву косу. Ако вам је коса сува, можете користити и  третман који се оставља прекјо ноћи, тако што ћете нанети уље и завити главу, па тако преспавати.  Једна студија је такође открила да кокосово уље нането на кожу главе помаже у обогац́ивању микробиома власишта, чинец́и кожу главе и фоликуле косе здравијима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas