Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДУХ ОСАМДЕСЕТИХ

Откривамо највеће тајне БЈУТИ Холивуда: Постоји разлог зашто су стално жвакале жваку, носиле ланац испод браде, а Фани Ворд се клела у овај ТРИК!

Некадашње велике звезде су све чиниле за своју лепоту, тако да ће вас многи трикови најлепших жена света свакако оставити без даха!

1618211307_holivud.JPG
Фото: Инстаграм/wеловемарилyн
Oglas

Сложићете се да у данашње време заиста није тешко изгледати лепо, зар не. Довољна вам је профи шминка, а естетски хирург може да ређи чак и нерешиве проблеме!

Када све то заокружи добар фризер, бјути лук је загарантован, а ви сте спремни за нове победе.

Предности живота у 21. веку, неко би рекао.

Ипак, не тако давно, жене су морале да смишљају свакаве трикове, само да би изгледале добро, поготово ако су биле филмске звезде. Тајне су биле строго чуване, а не неке методе су биле више него екстремне. 

Позната Твиги је носила чак три сета трепавица како би постигла њен препознатљиви, специфичан изглед.

Њен изглед био је инспирисан трепавицама омиљене лутке из детињства. Истина је да је, кад је тек почела да се бави манекенством, навијала аларм чак сат ипо времена раније пре него што треба да крене, јер јој је толико времена требало да се спреми и нашминка.

 

Џоан Крафорд је жвакала жваке све време. Веровала је да јој ова навика помаже да задржи лепе мишиће вилице и да спречава настанак подбрадка, као и да помаже пражњену токсина испод браде. Џоан је заправо, тридесетих година прошлог века, дословце направила култ своје лепоте. Један од њених омиљених ритуала било је и прскање леденом водом 25 пута, након сваког прања лица, а затим наношење хидрантне креме. Такође би трљала лимун о лактове како би изгледали младо и глатко.

Једна од нејвећих лепотица свих времена, Брижит Бардо, практиковала је да наноси пљувачку на дуже праменове, како би их дефинисала око лица. Затим би их завртела и повукла чврсто иза уха, где би их пустила да се осуше. Тек након тога би их пустила да се увију у заносне локне. 

 

 

Филмска звезда Мерлин Монро имала је много тајни које су јој помогле да нагласи своју лепоту. Да би задржала своју нијансу плаве косе што је дуже могуц́е, а да јој косу не уништи хидроген, Монро је свела прање косе на минимум, наносећи дечији пудер на теме главе.

Такође, глумица је желела дуже и гушће трепавице, али да изгледају као да су природне, у чему јој је помагао Алан Снидер, шминкер славних, који би вештачке трепавице пресекао на пола и лепио их само на спољне углове капака.

 

 

Познато је и да је Мерилин користила рану верзију вондербра грудњака. Не само што је брусхалтер имао додатне каишеве за боље подизање груди, већ је имао и додатни пар спољних корпица, да дода још један инч Мерилином попрсју.

Да би њен деколте изгледао прелепо у хаљини са ниским деколтеом, Монро се држала "једноставне рутине учвршц́ивања попрсја". Сваког јутра је 15 пута дизала тегове од 2,5 килограма изнад главе из "положаја раширеног орла", а затим је понављала други сет с рукама изнад главе и поново под углом од 45 степени све док није била преморена.

Четрдесетих година прошлог века, пластична хирургија је била индустрија у развоју, па је Марлен Дитрих смислила своју апсолутно сигурну замену. Хируршком траком повлачила би кожу лица, скривајуц́и је у линији косе или испод перике. Да би одржала затегнуту кожу, глумица је провукла танки златни ланац испод браде и иза ушију да повуче опуштену кожу, одузимајуц́и године свом изгледу.

Марлен Дитрих је имала много беаутy трикова у свом рукаву, а један од најекстремнијих се огледао у одстрањивању кутњака, како би додатно истакла своје јагодице. Естетска хирургија без праве естетске хирургије! Шта рећи?

 

Дитрих би такође посула праву златну прашину у своје перике за магични ефекат на камери.

Глумица Фани Ворд је сваког дана висила наопако барем пола сата - у томе је била тајна њене младоликости. Глумца се клела у овај трик, а чак су својевремено о томе писали у Харпер'с Базар магазину, тврдећи да "необично држање доводи до тога да крв издашно лије кроз кожу, те да осиромашени делови ткива лица добијају потребну "крвну купку" која храни и оживљава. 

 

Одри Хепберн је имала специфичан трик када је њена шминка у питању. Не бисмо баш препоручили њен трик за постизање погледа као код срне. Наиме, након сваког наношења маскаре, Одри је сваку трепавицу појединачно одвајала иглом или шпенадлом. 

 

Можда и најблажи пример од свих, био је бјути трик прелепе италијанске глумице. Тврдила је да лепоту дугује љубави према животу, шпагетама и купкама у загрејаном маслиновом уљу. 

Невероватних примера је било много. Зато и можемо да будемо захвални што је данас лакше него икад постићи изглед који желите, на далеко мање екстремне начине.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas