Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове грешке приликом ФАРБАЊА чине да изгледамо старије: Један мали трик ће учинити да изгледате млађе, а коса природније

Боја косе је веома важна за стајлинг, али понекад може да учини да изгледате старије него што јесте

1704112833_shutterstock_277946834.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево неких уобичајених грешака, које жене праве при фарбању, а због којих могу изгледати веома старије.

Отићи предалеко од природне боје косе

Ваша природна боја косе је она која је идеална за вас, јер се најбоље слаже уз ваш тен, боју очију и обрве. Зато, када се фарбате, требало би да имате за циљ да унапредите и обогатите вашу природну боју косу, и да евентуално покријете седе, ако их имате. Не би требало да мењате боју за 180 степени.

Нпр., ако имате тамно смеђу косу, немојте у фарбању да одлутате предалеко од својих богатих чоколадних нијанси. Ако сте природна плавуша, боју можете освежити тако што ћете додати интензивно златне тонове и сјај коси.

Ако бисте се одлучили за комплетно нову и другачију боју, ваш пигмент ће у додиру са хемијским бојама оксидирати и имаћете наранџасте праменове. То ће учинити да изгледате много старије, него што то заиста јесте.

Када се офарбате у превише тамну боју

Сви сте ово већ видели, а можда се једном и вама десило – да коса буде офарбана у веома тамну боју, толико да уопште не рефлектује светлост и да чак више и не изгледа као природна коса. Овако офарбана коса ће убити сваку вашу живахност и извући сву боју са лица. Да бисте избегли ову грешку најбоље је фарбати се у нијансу (једну до две) светлију од ваше природне боје косе.

А ако сте већ уништиле косу офарбавши се у превише тамну боју, најбоље је да одете код фризера како би вам посветлео праменове.

Када се офарбате у превише светлу боју

Добра страна светло плаве боје косе је што она заиста изгледа младалачки. Али лоша страна је када веома светла коса буде толико светла да изгледа скоро сиво.

Такође, и превише светла коса може учинити да изгледате старије. Као и у случају превише тамне боје и са пресветлом косом ваше лице може изгледати бледо, без дубине и изражајности. Знаћете да сте се офарбале у превише светлу боју ако вам треба пуно шминке, да бисте нагласиле лице. А то све утиче да изгледате много старије.

Професионалци откривају: тајна у фарбању која ће учинити да изгледате младалачки

Искусни стилисти предлажу да предњи део главе, линију косе од уха до уха увек офарбате у нијансу (једну до две) светлије од потиљка главе, јер ће то учинити да коса не изгледа тако очигледно као да је фарбана. Имаће приближан изглед природној боји, а ви ћете изгледати млађе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas