Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове грешке приликом стилизовања косе чине да изгледамо старије: На шта треба да обратимо пажњу

Када је фризура у питању, не волимо много да експериментишемо, нарочито ако нам се свиђа како нам одређена фризура стоји

1687860833_3b1f3b122bb7104fba74247767c2c5a57a8d0bcb.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје и оне фризуре за које мислимо да су добре, а које нас чине понекад и дупло старијим него што јесмо.

Сазнајте које грешке често жене праве када је у питању стилизовање косе, научите како да их исправите и изгледајте увек фантастично!

Волумен

Како старимо, коса се (нажалост) стањује, па многе жене различитим фризурама и методама желе коси да дају више волумена и текстуре – али на погрешним местима који чине да изгледамо старије. Савет је да користите специјалне шампоне за додатак волумена или шишање на степенасту фризуру. Волумени су различити и могу изгледати модерно и елегантно када знате како да га направите.  

Фарбање косе

Жене се фарбају и пре него што почну да седе, како би испробале и пронашле одговарајућу нијансу. Ипак, најбоље је изабрати природну нијансу која ће се уклопити у ваш тон коже, а не нпр. превише тамну која ће учинити да изгледате старије. Познати фризери препоручују да се држите фарби које су до две нијансе светлије од ваше природне боје косе, као и да мешање више боја додаје дубину и лепоту коси.

Асиметрична фризура

Дуга коса увек изгледа лепо, али када се одлучите за асиметричну фризуру у којој вам је напред краћа, а назад дугачка – то никако није добро. Оно што треба да урадите јесте да напред пустите дужу косу, а назад да је скратите, попут асиметрилног боба који је увек модеран и у тренду.

Раздељак

Многи стилисти се слажу да раздељак утиче много на целокупан изглед. За сваку жену је другачије: не стоји свима раздељак на средини или на страни. Нежан и плитак раздељак, као и шишке могу учинити да визуелно изгледате много млађе.

Шампон

Обратите пажњу на шампон који користите, јер управо он може бити узрок старења ваше косе. Као што мењате производе за негу коже са годинама, тако исто треба радити и са производима за косу. Маска за косу, шампон за одређену боју косе и препарат за заштиту од топлоте – ово су макар три производа која стално треба да имате уз себе.

Сјај

Одржавати косу здравом је најважнија ствар коју треба да радите, а која се тиче ње. Са здрављем долази и квалитет, али и сјај који ће аутоматски изгледати лепше. Не допустите да вам крајеви превише испуцају и редовно се шишајте. Коса ће вам брже расти, а фризура ће изглеадти много боље.

Танка коса

Као пто смо на почетку текста рекли, коса се стањује како старимо. Због тога се многе жене опредељују за дуже фризуре које заправо ствар чине много гором. Када приметите да вам се коса знатно стањила, најбоље је да је скратите на средњу или скроз кратку дужину.

Превише дугачка коса

У једном периоду живота сте сигурно имали баш дугу косу. Да будемо реални, иако дуга коса чини да се свака жена осећа самозадовољније и лепше, када дођете у неке године – то и није баш тако. Предугачка коса ће вас визуелно учинити старијим, нарочито када почну да јој пуцају крајеви. Препоручујемо вам да одаберете фризуру попут боба или мало дужег лоба која ће вас подмладити и учинити ваш изглед модернијим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas