· · Коментари: 0

ПАТИКЕ КАО ИЗ КОНТЕЈНЕРА: Баленсијагин нови модел кошта ПРАВО БОГАТСТВО, а изглед ће вас ШОКИРАТИ (ФОТО)

Баленсијагине уништене патике изазивају контроверзу

1652438964_profimedia-0690806628.jpg
Фото: Profimedia

Баленсијага је једноставно Баленсијага. Бренд нас је последњих година стално држао у ишчекивању нових запањујућих колекција. Постала је једна од најконтроверзнијих модних кућа. Овог пута су на луксузно тржиште изашли са патикама Парис Сникерс.

Овај модел ципела је потпуно и претерано ношен, барем тако изгледају. Чини се да су ове ципеле дуго живеле и ово је нова опклада важне модне куће. Можда изгледа екстравагантно и смело за индустрију, али пошто је креативни правац препуштен Демни Гвасалији, то више није изненађујуће, то је једноставно Баленсијага.

Овај ризик није нешто ново, у ствари, бренд је еволуирао традиционалну обућу више пута. На пример, ружне патике, Трипле С, ципеле са чарапама или чувене кроксице претворили су у луксузну обућу.

Прочитајте још: Важиле су за ЈЕФТИНЕ САНДАЛЕ и носила их је ЦЕЛА ЈУГА 80-ИХ: Познати модни бренд направио ИСТЕ, а цена ће вас ШОКИРАТИ (ФОТО)

Али овога пута све оставили у шоку са новим моделом потпуно излизаних патика. Остаци, огреботине, искидана текстуре, изгледају као да су вековима старе и вредне да буду у музеју, нови су предлог ове сезоне.

Али, пошто је ексклузивност кључ моде, патике за које се чини да су путовали светом више пута биће доступне за само 100 људи. 

Према Баленсијаги, ова идеја је настала како би се ове патике „носиле цео живот“. Оне коштају око 210.000 динара. Овај дизајн би могао да изазове контроверзу која већ годинама живи у индустрији: величање сиромаштва.

Многи људи сматрају да је апсурдно давати толику вредност стварима које су у очигледном стању истрошености и које могу бити од мале користи. А то је да су у више наврата и други брендови прошли кроз ову полемику, јер дају претерану вредност „старим“ стварима.

Опречне идеје се јављају зато што клеветници неукуса омаловажавају одећу, јер се то може схватити као изругивање ниже класе, под претпоставком да луксуз није за свакога и да су виши слојеви, брендови и мода прављени за одређене друштвене слојеве. Из тог разлога, ношење нечега доље и давање вредности може се сматрати нечим увредљивим за неке и трендом за друге.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.