Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пракитчно решење, али би требало да размислимо: Ако често везујете косу у реп можете да искусите шест непријатности

Коњски реп је понекад најлакша и најпрактичнија фризура, нарочито уколико вам коса није у најчистијем стању

1698066307_shutterstock_1654341769.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Можете га носити код куће, на кафи са пријатељицама, у шетњи или чак на свечаним догађајима са прелепом хаљином и високим потпетицама — баш као што су то наше познате личности радиле много пута.

Важно је да обратите пажњу на то колико често практикујете везивање косе. Ако имате навику да затегнете косу превише чврсто и да је држите тако цео дан, могли бисте се суочити са неким непријатним проблемима...

1. Главобоље

Главобоља од коњског репа је нормална ствар која изазива бол. Ваша коса није осетљива на бол, али испод фоликула длаке постоје нерви који се могу покренути чврстим повлачењем и можете осетити бол.

2. Скалп може почети да вас боли

Баш као и код главобоље у коњском репу, нерви који се покрец́у сувише затегнутим репом утицаће на ваше власиште. Дакле, нервни завршеци су заправо погођени. Вероватно ц́ете приметити бол одмах након што пустите косу.

3. Могли бисте доживети и бол у леђима

Ваша кожа главе може бити под великим стресом, посебно ако имате густу косу. Појављује се бол и може се проширити све до врата и леђа. Ово се дешава зато што још више активирате чулне нерве док је коса подигнута. И често веома снажно затежемо.

4. Кожа на вашем лицу може се истегнути

Прекомерно везивање коњских репова дефинитивно није добро за вашу кожу јер губи еластичност. Временом ц́ете изгледати старије. Ако косу држите тако затегнуту сваки дан, ваша кожа може остати истегнута током дужег временског периода.

5. Коса би вам се могла запетљати

Ношење чврстог репа током дужег временског периода може изазвати трење и напетост у коси. Будите спремни да потрошите много времена на распетљавање косе.

6. Коса ц́е вам се лакше ломити

Коса је прилично крхка, тако да је сталним повлачењем и везивањем гумицом нец́ете учинити јачом. Напетост може довести до пуцања праменова. Биц́е још горе ако се одлучите да спавате са косом у репу.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas