Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВИЛА ОБЛАЧЕЊА НА ВИМБЛДОНУ: Шта треба да испоштују играчи, а шта публика?

Вимблдон је већ две недеље у пуном јеку. Сва пажња обожаваоца спорта сада је усмерена на "бели спорт" и енглеску престоницу.

1689342649_361117944_699720678582048_2579799802528905659_n.jpg
Oglas

Љубитељима тениса није страно да виде играче у потпуно белим спортским комбинацијама, а примећујемо да су и гледаоци углавном у белом. Ипак, да ли на Вимблдону постоје одређана правила облачења која важе, како за гледаоце, тако и за саме играче?

Постоји ли кодекс облачења на Вимблдону?

Укратко, не постоји посебан кодекс облачења за Вимблдон, иако се навијачи који посећују мечеве често подстичу да се елегантно облаче.

Једина званична правила на веб страници Вимблдона у вези са уласком на терен наводе да се на одећи не смеју приказивати увредљиве или политичке поруке.

Мушкарци традиционално носе модерна одела и кравате ако присуствују важним утакмицама на спортским теренима, док се жене често могу видети у белим хаљинама или сличним летњим одевним комбинацијама, пише спортингнеwс.

Једно правило које је на снази каже да власници улазница за Wimbledon Debenture који желе да посете њихове салоне морају да буду обучени "кежуал": посебно без фармерки, шортсева, кошуља без крагне или патика.

Кодекс облачења у Краљевској ложи

Славне личности позване у Краљевску ложу за велике утакмице морају да се придржавају строгог правила облачења.

Мушкарци треба да носе кравату, сако и ципеле. Седмоструки светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон једном је прекршио правила и пропустио финале Вимблдона 2015. између Новака Ђоковића и Роџера Федерера након што му је одбијен приступ. Није могао да заузме своје место јер одећа није испуњавала потребне стандарде.

Фото: профимедиа

Који је кодекс облачења за играче на Вимблдону?

Званична правила првенства гласе играчи морају да носе „одговарајућу тениску одећу која је скоро потпуно бела“ од тренутка када уђу на терен. Међутим, дошло је до ретких промена у правилима о кодексу облачења играча 2022. године, мењајући део конвенција које датирају из викторијанског времена, при чему је женама сада дозвољено да носе тамни доњи веш након забринутости због тога како то утиче на играчице током менструалног циклуса, пише спортингнеwс.

Украси на одећу су дозвољени, али морају да буду на деколтеу кошуље, манжетама рукава или спољашњем шаву шортса, сукње или ногавица шортса. Овај украс такође не сме бити широк више од једног центиметра. Мали логотипи произвођача и спонзори су дозвољени, али такође не смеју бити ширине преко центиметра.

Поврх свега, нијансе прљаво беле или крем боје нису дозвољене као бела замена. Наводи се да "капе, траке за главу, бандане, наруквице и чарапе" морају да поштују иста правила, док ципеле такође морају бити претежно беле. Чак и медицинска опрема и завоји за подршку не би требало да буду обојени осим ако није „апсолутно неопходно“.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas