Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРИРОДНА НЕГА КОСЕ: Уље које вам може помоћи да спречите исушивање и заштитите теме и корен власи од бактерија

Испробајте савет за природну негу косе

1705325625_Foto-Shutterstock-nega-kose.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уз рицинусово и кокосово уље, за негу косе изузетно је популарно и арганово, које многи називају и течним златом. У козметичкој индустрији прво је постало познато по магичним ефектима које има за кожу.

Како делује на косу

 

Арганово уље пуно је незасићених масних киселина као што су олеинска и линолеинска, а садржи и знатну количину антиоксиданса, витамин Е и полифеноле који дубински хидрирају косу, спречавају њено исушивање и штите теме и корен власи од бактерија.

Редовном употребом аргановог уља коса постаје сјајна, мека и еластична јер сви ти састојци дубоко продиру у власи и повећавају отпорност на влагу.

- После два месеца употребе неће бити проблема са обликовањем фризура и њиховом постојаношћу - испеглана коса неће се коврџати, а волумен ће се задржати и ако је напољу много влаге. То је зато што арганово уље формира неку врсту заштитне опне око власи, јача их и спречава ломљење - објашњавају фризери.

Иако се често говори о томе да само оригинална мароканска уља имају позитиван утицај на косу, варијације аргановог уља које данас постоје у апотекама и дрогеријама углавном су подједнако добре и дају видљиве ефекте после четири-шест недеља редовне употребе. 

- Арганово уље не би требало да има изузетно јак мирис и има светлобраон боју - подсећају фризери.

Како да га користите

Ово уље најбоље је нанети после прања, када је коса још мокра. Осим што ће помоћи да се коса брже осуши и рашчешља, нахраниће је од корена до крајева и учинити сјајном. Може да се нанесе и на потпуно суву косу, увек када је потребна додатна нега. Ноћ пре прања, суву косу раздвојте у више праменова и на крајеве пажљиво нанесите уље. Због његовог специјалног састава коса ће убрзо "оживети".

У мало већој количини ставите га на косу као балзам, па исперите, а уколико нанесете мало, не мора се ни испирати, већ косу треба замотати у мекани пешкир и оставити да делује сат-два.

Фризери препоручују ово уље као природно средство за стилизовање косе. Малу количину аргановог уља нанесите пре него што се упустите у пеглање или увијање. Фризури даје волумен и смањује оштећења од коришћења пресе или фигара.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas