Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗА ГУСТЕ ОБРВЕ: Стручњаци откривају правила за негу која вам могу помоћи

Више нећете морати да проводите време испред огледала покушавајући да нацртате обрве

1688911108_profimedia-0317602087.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Обрве не красе само очи, оне могу променити облик лица и нагласити лепоту и младост. Међутим, танке и слабе длаке, напротив, учиниће лице уморним, избледелим и без карактера. Ово можете избећи ако се правилно бринете о овој области.

Важно је одмах нагласити: ниједан савет не може да делује ако су обрве генетски танке и ретке. Међутим, побољшати ситуацију и, ако ништа друго барем доћи до просечног облика и изгледати неговано, сасвим је реално. Стручни савети за све који желе да имају лепе и неговане обрве су у наставку.

Како да обрве постану гушће- савети за негу

Кокосово уље

Ово уље ефикасно обнавља структуру длачица. Кокосово уље због своје текстуре задржава влагу и побољшава еластичност, а осим тога штити од оштећења од сунца и од превисоких и прениских температура. Биће корисно да га нанесете на корен косе јер уље садржи природне масне киселине као што су каприлна, стеаринска, капринска, миристинска и лауринска киселина.

Уље чајевца

Омиљени лек Мегхан Маркле, која без бочице овог уља не излази из куће, познат је као јак природни антисептик, па се често може наћи у формулацијама за акне или лековитим мастима. Ипак, не само да може убити бактерије, већ и побољшава регенерацију, тонус и стимулише метаболичке процесе у ћелијама коже.

Захваљујући овим својствима, длачице на обрава ће почети да расту активније, а кожа ће се приметно побољшати. Међутим, овде ће бити потребна посебна пажња: уље чајевца може изазвати прилично јаке алергијске реакције.

Како да обрве постану гушће уз помоћ уља лаванде?

Познато по свом умирујућем ароматичном дејству, међутим, мало људи зна да се може применити локално и тако спречити губитак косе. Уље лаванде садржи танине, смоле и киселине (капроичну, сирћетну, путерну), које стимулишу циркулацију крви и нормализују функционисање фоликула длаке. Лаванда такође ублажава свраб, црвенило и иритацију, посебно након чупања обрва.

Маслиново уље

Један од најстаријих производа сматра се неисцрпним складиштем корисних супстанци. Садржи масне киселине, које не само да савршено обнављају длаку, већ и побољшавају ефекат других компоненти.

Када се примењује локално, може влажити кожу, одржавати је меком и гипком и хранити длачице, чинећи их јачим и лакшим за руковање. Да бисте побољшали ефекат, можете масирати подручје обрва.

Како да обрве постану гушће масажом?

Ова техника је само пријатна, већ и корисна. Лаганим додирима прстију не само да можете побољшати циркулацију крви у жељеном подручју како бисте ојачали фоликуле длаке, већ можете побољшати и продирање активних супстанци у кожу и косу. Стручњаци препоручују нежно масирање подручја обрва кружним покретима, у почетку чак и без препарата, како би се навикли на такав поступак.

Добро позната чињеница: немојте чупати обрве на претерано јаком светлу: тако ће свака длака изгледати превише тамна, густа и непотребна. Само професионалци могу да раде на оваквом светлу. Ако само треба да исправите облик, онда је боље то учинити током дана у нормалном осветљењу.

Поред тога, важно је обратити пажњу да ли оловка или четкица за обрве приликом шминкања гребе кожу. Механичка оштећења могу изазвати иритацију, упалу и успорити раст косе.

Како да обрве постану гушће- Смањите ниво стреса!

Сви знају да коса на глави пати од тешког емоционалног стања. Али заједно са њима, и трепавице и обрве могу почети да опадају. У овом случају, трихолози могу говорити о телогеном ефлувију.

Постоје 3 фазе у животном циклусу косе: анаген, катаген и телоген.

Током прве фазе долази до активног раста, који траје отприлике од 2 до 7 година. Око 80-90% косе је у овој фази. Затим долази до катагена – коса престаје да расте и добија исхрану, али опада већ у процесу телогена – фазе мировања, која траје у просеку 3-4 месеца.

Телоген ефлувијум настаје када више од 20% косе пређе у трећу фазу, што изазива прекомерни губитак косе. То се обично дешава неколико месеци након великог стреса. Други могући узроци укључују недостатке у исхрани, лекове и акутну болест.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas