Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за ШМИНКАЊЕ: Ево како да нашминкате браон, плаве, а како зелене очи

Погледајте које сенке најбоље пристају вашој боји очију

1703602336_Foto-Shutterstock-sminkanje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Понекад и скупа шминка реномираних светских кућа не може вам помоћи да изгледате боље ако не умете да је користите правилно. Зато се шминкери убрајају међу најтраженија занимања, јер добро знају како да употребе мејкап уз одређени облик лица, боју очију или косе.

Да бисте били задовољни одразом у огледалу после шминкања, није важно да ли вам се лично нека боја сенке допада, већ да ли вам пристаје, поручују шминкери. Они су на време савладали технику комбиновања боја сенки и очију. Пробајте и ви!

Плаве очи воле топле тонове. Одговарају им и сива, сребрна и платинаста сенка. Уколико желите да увече изгледате тајновито и постигнете поглед заводнице, слободно употребите неку светлуцаву сенку или направите "смоуки ајз" сивим и љубичастим нијансама. Тада на трепавице нанесите плаву маскару јер ће она нагласити дубину очију. Уз лепе плаве очи добро иде и исцртана туш-линија, ако вам капци нису спуштени.

Тамне очи су идеалне за шминкање. Пристају им тонови сиве, зелене боје, али чак и они најтамнији попут шљиве. На тамноокима неће бити ружна ни златна сенка, па ако је нисте досад пробали, не чекајте. То ће можда бити ваш избор и за новогодишњу ноћ.

Зелене очи нагласите пастелним и браон тоновима. Уз овакве очи чак боље иду сиви него љубичасти тонови, иако многе зеленооке даме посежу баш за том бојом. Професионални шминкери објашњавају да ова комбинација уопште не постиже прави ефекат - боја очију се готово и не примећује. За вечерње изласке или новогодишњи парти за зелене очи идеална је бронзана или златна.

Крупније очи у неколико потеза

Вештим покретима и одговарајућом шминком ситне очи могу постати крупне. Ево како. На капке нанесите прво светлу сенку, а само на линији прегиба тамнију нијансу. Трудите се да прелаз не буде видљив. Белом или беж оловком повуците линију на доњем унутрашњем делу ока. То визуелно повећава око.

Трудите се да вам капци буду што светлији, а да тамну сенку користите веома мало.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas