Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест начина да увек имате лепо стилизоване шишке: Овако је најбоље да их сушите

Шишке понекад могу бити компликоване за одржавање...

1706189140_shutterstock_2139044003.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чак и када вам је коса послушна, а фризура баш онаква какву сте хтели, све то могу да упропасте шишке које никада неће да „иду по вашем“. Могу вам покварити целокупни изглед или вас толико изнервирати да их на крају склањате са стране уз помоћ шналица.

Али, овим проблемима може доћи крај ако научите да их правилно стилизујете и укротите.

1. Пажљиво их перите

Прескочите шампоне који служе за супер-хидрирање косе, јер вам могу отежати шишке и пре него што почнете са њиховим стилизовањем. Уместо таквог, покушајте да набавите шампон за волумен и не стављајте балзам на њих, нити на корен косе.

2. Стилизујте их чим изађете завршите са прањем косе

Генерално је добра идеја осушити косу природним путем јер је тако мање оштећујете. Али када су шишке у питању, желите да их што пре средите јер журите на посао или негде другде, па је најбољи и најбржи начин да их изманипулишете. Користећи фен, усмерите ваздух ка доле, а четком померајте косу са једне стране на другу, док се не намести како треба. На тај начин ћете их учинити лаганим и изгледаће природно - неће бити слепљене уз чело као што се некада дешава.

3. Будите опрезни са производима за негу коже

Не кажемо да треба да прескочите вашу дневну рутину или стављање креме са заштитним фактором, већ да сачекате мало да кожа упије крему пре него што спустите шишке на чело. Најбоље је да сачекате око 10 минута, како бисте били сигурни да ваше шишке неће покупити вишак креме и умастити се.

4. Лак за косу је ваш савезник

Испрскајте малу количину лака са стране шишки како бисте створили баријеру против влаге између њих и коже.

5. Шампон за суво прање

Само напрскајте мало шампона директно на корен (или употребите чисту четкицу за зубе како бисте имали бољу контролу над стављањем). Избегавајте стављање шампона на целу дужину шишки како вам не би постале тешке и беживотне.

6. Ако вам не успе стилизовање - оперите их

Не морате опрати целу косу! Покупите косу у реп, нагните се изнад лавабоа и ставите малу количину шампона (величине грашка) у корен шишки. Добро исперите и осушите их феном.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas