Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест ствари које треба да урадимо пре ФРБАЊА КОСЕ: Неколико корака до савршене боје

Уколико желите да добијете потпуни ефекат, пре фарбања испратите ове савете

1694009247_shutterstock_277946834.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Данас многе фарбе садрже више нијанси, па је ефекат колорације много природнија боја и осенчан изглед. Већина њих је базирана на храњивим састојцима, попут разних уља или семенки грожђа, који обезбеђују здрав сјај косе.

Како до савршене боје косе?

Месец дана раније доведите косу у идеално стање

Уколико вам је коса сува и оштећена, не очекујте да ћете фарбањем кориговати наведене недостатке. Уместо тога, месец дана пре фарбања нахраните је хидрантним маскама и производима – најмање два пута недељно.

Недељу дана раније изаберите адекватну нијансу

Ради креирања што природнијег ефекта, офарбајте косу бојом која је за две нијансе светлија или тамнија од природне боје ваше косе. Такође, обратите пажњу при усклађивању боје и тена коже. Ако на вашој кожи доминира сив или жућкаст тон, избегавајте пепељасте нијансе. Уколико вам је кожа ружичаста или су вам образи румени, избегавајте топлије нијансе. За случај да не можете да донесете исправну одлуку на основу ових чињеница, испробајте фарбу на власима при врату, јер је тај део најмање приметан.

Обавезно прво испробајте боју!

Увек више пута прочитајте упутство за употребу које се налази на паковању. Такође, пре потпуног фарбања нанесите мало фарбе на подлактицу, или на кожу иза уха, како бисте се увереиле да производ неће изазвати алергијску реакцију.

На дан фарбања немојте прати косу

Немојте никад фарбати косу након прања, јер је кожа главе због уклањања природних масноћа са површине тада најосетљивија.

Нанесите боју

Најпре намажите корен косе, а потом и крајеве. Водите рачуна о томе да фарба буде равномерно нанета на целу дужину косе. Уколико имате веома дугу косу, обавезно купите два паковања фарбе, јер вам једно сасвим сигурно неће бити довољно. Током процеса колоризације носите рукавице, а кожу дуж линије раста намажите вазелином, како бисте се осигурали да ће вишак боје бити уклоњен без икаквих трагова.

Недељу дана након фарбања продужите свежину боје

За свакодневну негу и обликовање користите стандардне производе за обојену косу, а једном недељно и производе за очување свежине боје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas