Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Скините ГЕЛ ЛАК са ноктију код куће: Трикови који ће вам помоћи у томе

Заборавите на стругање и гуљење

1664374497_Foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Искрзали нокти су нешто што свака жена најмање жели, а неколико пута се дешава да нам треба промена у последњем тренутку. Познато је да се данас корекције ноктију заказују и по неколико недеља унапред, али шта радити када смо "приморане" да их саме средимо?

Већина жена мисли да је много тешко скинути гел лак, па се поједине опредељују и за најгору могућу опцију - гуљење до изнемоглости. На тај начин нокти могу да се оштете, а постоји сјајно решење како не би долазило до листања и стањивања ноктију.

Ово су пет корака које треба да следите:

Турпијајте нокте

Узмите благу турпију и почните нежно да скидате површински слој. То би требало да радите све док не стигнете до темељне боје, а на тај начин омогућујете ацетону да продре до најдубљих слојева. Када нокат постане мат, онда можете да пређете на наредни корак.

Почитајте још: Сушење косе пешкиром је лоша идеја: Фризерка објашњава због чега

Заштитите заноктице

Многе жене мисле да ово није важан корак, а то је далеко од истине. Идеално је да своје заноктице заштитите наношењем уља или креме, јер ацетон доста исушује кожу. Иако неће нанети штету ноктима, имајте на уму да су заноктице прилично осетљиве.

Умотајте нокте

У овом кораку је најважније да вату добро натопите ацетоном. Битно је да у одстрањивачу трајног лака имате високи постотак ацетона, јер они слабији неће толико добро деловати. Тупфере нанесите на сваки нокат појединачно, а онда их замотајте фолијом. Уколико желите, можете да навучете и рукавице преко свега. С тако замотаним ноктима, чекајте добрих 15 минута.

Уклоните преосталу боју

Скините фолију и вату, а онда погледајте да ли је лак уклоњен. Уколико се то није догодило, потребно је да поновите претходни корак, а онда да натопљену вату ацетоном држите још пет минута. Немојте да притискате, нити да стружете по ноктима, јер је плоча довољно мекана и могла би да се оштети.

Хидрирајте кожу и нокте

Ако сте скинули гел лак, приметићете да вам је кожа јако сува, као и нокти. Све што је потребно, јесте да оперете руке и нанесете хидратантну крему. Ноктима је потребно недељу дана да се потпуно опораве, те би било идеално да гел лак поново нанесете баш тада.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas