Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
шминка

СМРСКАНЕ БУБЕ, КРАВЉА МАСТ и још по нешто: Зашто је ВАЖНО користити ВЕГАНСКУ козметику?

Није битно да ли сте веган, вегетеријанац или било шта од тога, иако не спадате у ту групу врло је важно да користите веганску козметику, а у наредном тексту сазнаћете зашто.

1647000575_lipstick-g36d5376de_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Направљени од природних компоненти, вегански производи имају минималне ефекте на вашу кожу. Инвестирајте у производе који нису тестирани на животињама и безбедни су од штетних хемикалија, кажу стручњаци.

Прочитајте још: Направите препарат за чишћење лице који ће вам гарантовати КОЖУ КАО КОД БЕБЕ (РЕЦЕПТ)

 Вегански производи не садрже пчелињи восак, колаген, желатин, ланолин, мед, кармин, холестерол, аллантоин, и амбергис, као и друге састојке животињског порекла. Доста људи чита те чудне натписе на амбалажама, али заправо не знају ништа о њиховом пореклу. Ланолин је заправо маст од вуне, кармин су смрскане бубе, желатин долази из крављих или свињских костију или лигамената, док алантоин долази из крављег урина. 

Не баш женствено, зар не? 

Схикхее Агравал, стручњак за козметику навео је разлоге зашто је веганска козметика повољна за ваше тело,косу и лице: 

  •  Праћење веганског режима лепоте помаже вам да добијете здраву кожу. Витамини Б и витамин Е регенеришу ћелије коже чинећи вашу кожу мекшом и блиставијом, а такође побољшавају природни сјај без сјаја коже.
  •  Густа и дуга коса је могућа са веганским производима. Природни екстракти попут зеленог чаја и банане у шампонима, пилинзима за косу и балзамима помажу у искорењивању нечистоћа и чишћењу власишта, што резултира дебљом, дужом и јачом косом.
  • *Природни састојци као што су морске алге, уље чајевца, витамин Е, алое вера, камилица и витамин Ц, додају енергични апстракт свим веганским производима. Камилица, алое вера, алге и чајевац прочишћавају кожу и дају јој свиленкасто мекани осећај и популарни су за уклањање вишка масноће и нечистоћа, па тако помажу у лечењу акни.
  • Безбедни од штетних хемикалија, вегански производи су безбедни за кожу и косу. Одабир само веганских производа ће вас спасити од штетних хемикалија и сурове козметике и смањити шансе за кожне проблеме као што су осип, алергије, екцеми, акне, упале коже и друге кожне болести.
  • Вегански козметички производи никада нису тестирани на животињама и стога су 100 посто без окрутности. Животиње које се користе у експериментима не само да се држе у малим кавезима и пролазе кроз нехумане услове, већ су и подвргнуте окрутним тестовима. 
  • Одабир веганских производа је такође одличан изговор да више размислимо о томе шта купујемо и имамо више умерен, минималистички приступ. Куповином само ствари које су нам потребне, већа је вероватноћа да ћемо минимизирати отпад и учинити свој мали део како бисмо били свеснији и мање расипнички трошили своје ресурсе. Такође ови производи се неретко пакају у еколошкој амбалажи што такође помаже заштити животне средине. 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas