Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта заносна Софиа Вергара свакога дана ради за своју кожу: У 51.години изгледа ЗАТЕГНУТО И СВЕЖЕ

“Имам орман пун производа и све их користим”

1691411196_profimedia-0774611413.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Софија Вергара има 51 годину, али њена кожа то не открива. Колумбијска глумица се прославила у серији ''Модерн Фамилy'', а такође је чланица жирија у ТВ емисији Америца’с Гот Талент. Има своју линију одеће, али и козметике. Софија Вергара увек каже да је за њен изглед заслужна доследна и пажљива нега коже.

Судец́и по низу селфија на њеном Инстаграм фееду, не чуди што је глумица самопроглашена беаутy зависница. То је и сама признала 2014. године.

“Имам орман пун производа и све их користим”, рекла је Софиа Вергара, која је открила и свој главни савет за негу коже – да је најважнија превенција.

“Једном када добијете боре, једном када добијете опуштени врат, то је то. Не постоји крема која ц́е вас поправити. Дакле, превенција, превенција, превенција”, јасна је лепотица.

Шта она тачно ради како би јој тен увек изгледао свеже и младолико? Ево само делића њених беаутy тајни.
 

Даје предност умирујуц́им производима за осетљиву кожу

Софиа тврди да је развила розацеу у зрелом добу јер је стално била под високо загрејаним лампама на филмским и ТВ сетовима, навевши да се с тим бори вец́ шест или седам година.

“Тешко је јер стварно поцрвеним, па сам схватила да морам да третирам своју кожу као осетљиву, тамо где раније нисам. Не могу да користим богате хидратантне креме или богата уља. Сада рутини морам да приступам једноставно”, признала је.

Док је раније радо испробавала „маске и пилинге“, сада се ослања на средство за чишц́ење и нежно средство за уклањање шминке са очију. У суштини користи све што умирује кожу.

Куне се у заштиту од сунца – и увек носи шешир

Глумица је увек била веома јасна у томе да је крема за сунчање најпревентивнији производ против старења који можете користити.

“У двадесетим годинама почела сам да користим крему за сунчање на лицу. Волела бих да сам је ставила и на своје груди“, рекла је за Пеопле 2016.

Софиа бира СПФ креме намењене осетљивој кожи. Када је на отвореном, обавезно носи шешир да покрије лице.

Добија тен од производа, а не од УВ зрака

Према речима њене дугогодишње дерматолошкиње Дандy Енгелман, докторке медицине, Софија воли самопотамњивање, што значи да не излаже своју прелепу кожу штетним зрацим“. Користи пену и уље за тело за самопотамњивање, који њеном тену дају топли, бронзани сјај.

Укључује уља у своју рутину неге коже

Након што се умије ноц́у, глумица користи уље невена — добро је за осетљиву кожу и заиста јој је умирило лице, како је раније открила, а за тело користи уље од кокоса.

Обрац́а пажњу на своју исхрану за чисту кожу

Једе много поврц́а, боровнице и пије зелени чај. Такође, додаје кашику колагена у праху у чај од камилице ноц́у – и покушава да пије велике количине воде. Хидратацију је назвала „најважнијим делом сваке рутине лепоте“ и предложила да пијете и газирану воду како бисте унели и минерале.

Пробала је ласерске третмане

Месец дана пре свог венчања 2015. године, пробала је третмане интензивном пулсирајуц́ом светлошц́у (ИПЛ) на лицу и грудима, како би таргетирала било које области црвенила или хиперпигментације.

Природну лепоту наглашава шминком

Софија је изјавила да не воли баш да излази без кармина, руменила или маскаре.

“То је као да перем зубе”, рекла је у једном интервјуу.

Што се тиче маскаре, воли да носи водоотпорну маскару током лета, јер увек изгледа боље на вруц́ини. Такође је добила савет од шминкера да треба да се држи боја за које зна да раде за њу и да не експериментише превише. Има топли подтон коже, тако да изгледа добро са смеђим, златним и бронзаним нијансама, док то није случај са сивим или ружичастим бојама.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas