Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тамни и надути колутови испод очију биће део прошлости: Спречите њихов настанак уз помоћ ових савета и трикова

Ако вам сметају подочњаци испод очију, придржавајте се ових ствари

1656665098_soroush-karimi-ZcczBXrkXgA-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Ненаспаваност или умор често се рефлектују тамним и надутим колутовима око очију, али могу би и последица неких других ствари. Иако постоје бројне технике како их закамуфлирати, најбоље би било придржавати се одређених савета који могу доста да умање њихову израженост.

1. Навике у исхрани

Јастучићи испод очију могу бити последица уноса одређене хране и пића. Намирнице које су слане као и алкохолна пића утичу на здржавање  воде у организму и натеченост. Уколико редукујете њихов унос у организам, све врсте натечености врло значајно се могу умањити.

Прочитајте још: Да ли и вама кармин нестаје са усана? Уз помоћ ових трикова он ће трајати док се не вратите кући (ФОТО)

2. Трљање очију

Никако не трљајте очи јер трење које тада настаје може узроковати настанак тамних мрља. Поред тога, кожа се црвени и може се изиритирати, а и није препорчљиво и због здравља очију.

3. Спавање на јастуку

Ако имате навику да спавате на равном, то може довести до тога да се вишак течности у организму лакше накупи у подручје испод очију. Обавезно спавајте на јастуку, како би виркулација била боља и смањила натеченост испод очију.

4. Спф

Адекватна заштита од сунчевог зрачења мора постати неизоставни део рутине током летњих дана. Најмањи фактор који треба да користите јесте 30, а чак и зими је препоручљиво користити крему са заштитним фактором.

Прочитајте још: Погледајте какве нокте треба да имате да бисте били у тренду 2022. године (ФОТО)

5. Нежни покрети приликом шминкања

Прејако упирање током наношења пудера или коктора није пожељно и увек треба да имате на уму да је мејкап производе потребно наносити лаганим и нежним покретима, како се ово подручје не би изиритирало.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas