Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три грешке приликом сушења косе феном: Ево одакле треба да кренемо

Косу готово свакодневно сушимо феном

1677335234_shutterstock_754537417.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свима је познато да фен може и те како да утиче на здравље и квалитет косе, али ако се правилно користи штета је неупоредиво мања.

Наравно, свако зна да рукује феном за сушење косе, али ако желите да ваша коса дуго буде здрава, задржи свој сјај и изгледа предивно ово су ствари које треба да избегавате.

Грешке приликом сушења косе феном

Не користите заштитни спреј

Можда вам делује непотребно и мислите да фен неће толико утицати на здравље ваше косе или сматрате да неће бити ништа ако понекад прескочите стављање спреја за заштиту. Варате се, он је неопходан јер помаже да ваша коса издржи топлоту фена. Напрскајте га од корена до крајева, па прстима прођите кроз косу како бисте га равномерно распоредиле по целој дужини. 

Не употребљавате додатке

Већина фенова за сушење косе обично долази у комплету са разним наставцима и додацима, а сваки од њих је ту како би сачувао здравље ваше косе или вам помогао да постигнете одређени изглед. Уколико нисте сигурни шта је намењено чему, баците поглед на упутство. Зашто бисте губили време или штетили изгледу ваше косе ако не морате? Само закачите део који је креиран баш за оно што сте пожелели како бисте направили савршену фризуру.

Сушење целе косе ођедном

Не само што дуго траје, већ коса може да изгледа како не желите када завршите сушење. Једноставно поделите косу на минимум четири дела, па сваки прикачите шналом или гумицом. Наравно, ако имате изразито густу косу, поделите је на више делова за максималан учинак и брзину. Почните од доњих, пустите један, па када га осушите пређите на други и тако до врха. Када су сви праменови пуштени, за сваки случај још једном нежно прођите како бисте били сигурни да вам је коса у потпуности сува и да изгледа онако како желите. Можда делује као да је више посла, али овај метод заправо штеди ваше време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas